Who's the boss?

Vipsulla on takanaan tavallista pitempi lepo. Senhän arvaa, että virtaa on muutenkin energiseen menijään kertynyt. Tällä kertaa yllätys on pelkästään positiivinen. Viba purkaa kaiken energiansa rakentavalla tavalla sinkoilematta sen suuremmin. Pyrkimys eteenpäin on tietysti ihan omassa luokassaan, mutta käsistä ei olla lähdössä.

Tällä kertaa Vipsulle tarjoiltiin vaikka ja mitä tekosyitä sinkoilla, energioista huolimatta. Pimeydestä kentälle ilmestyy vieras ihminen ja huonosti lastattu pakettiauto rymisee pimeydessä. Mutta mitä tekee Vipsu..ei mitään. Kyllähän Vipsu askelsi taas melko lennokkaasti, kun naapuri hiippaili kentän kulmalle, mutta se siitä. Ja se pakettiauto, siitä ei välitetty ollenkaan.

Mikä parasta, tieroista ei ollut tietoakaan.

Aluksi Tytti juoksutti Vipsua liinassa molempiin suuntiin. Tässä Vipsu otti ne pakolliset pari vinkaisulla säestettyä pukkiloikkaa, mutta kummempaa revittelyä ei hevosesta irronnut. Ei se mitään.

Juoksutuksen jälkeen Tytti ratsasti kentällä muutamat kiemurat ja otti loppuun laukannostoja. Laukannostot on tähän asti tehty saman kaavan mukaan: Ympyrällä juuri ennen uralle tuloa. Nostoissa oli pientä kankeutta aluksi, mutta loppua kohti parani. Jenny lisäsi harjoitukseen twistin, jossa laukkaa ei jatkettukaan ympyrällä vaan ympyrältä tultiin laukassa pitkälle suoralle. Vipsu teki mitä piti, mutta kyllähän se kauramoottori tekemisestä kuumeni. Hevosta kuivateltiin yömyöhälle saakka. Ehkä ne loputkin karvat on ajeltava?

Illan ainokaiset tykytykset saatiin tilanteesta, jossa egoltaan ihan omissa fääreissään elävä Onni otti laumajärjestyksestä selvää Viban kanssa. Ehkä Viba vain halusi tuoksutella ja rapsutella, mutta Onni näki asiakseen näykätä Vipsua varoittavasti nenästä.."Näittekö mitä rääpäle teki, näittekö?" tuntui olevan lähes huvittuneen Vipsun ainoa ajatus tilanteesta.Onnin onni, että meillä on sen verran fiksu ja rauhallinen täti - muuten olisi voinut olla tilanne kovin toinen..

Onni

Ei kommentteja