Hyvinkää

Se reissu alkoi hienosti. Saatiin viimeinen vapaa aika, kello 8.30. Se on TODELLA aikaisin, kun Jennyn rytmiä miettii. Yllättävää kyllä, Jenny oli ajoissa tallilla. Vipsu oli ajoissa valmiina. Kärrykin oli pihassa ajallaan. Sitten Subaru petti.

Kärry ei saanut autosta virtaa. Aikataulussa ei ollut minuutinkaan varaa ylimääräisille säädöille. Uskomatonta! Miksi aina, ihan joka kerta, jokin menee pieleen ja aikataulu pettää? Onni oli, että ajan säästämiseksi Jenny ja kuskin virkaa toimittava Ville olivat saapuneet tallille eri autoilla. Suurempi onni oli, että se toinen auto oli Jennyn Transit - alkuperäinen vetokalusto. Kärry äkkiä Transitin perään, hevonen kärryyn ja matkaan.

Jossain Orimattilan ja Hyvinkään liittymän välissä Lahti-Helsinki motarilla iski seuraava katastrofi. Transitin kojelaudassa vilkkui pienimuotoiset diskovalot. Lopulta vain huoltovalo jäi palamaan. Öljyt oli vaihdettava ensi tilassa. Se ensi tila oli joskus muulloin kuin nyt. Ylimääräisiä tykytyksiä episodi kuitenkin aiheutti. Jenny ja Ville ehtivät jo miettiä, pääsisikö ratsastamalla perille. Vipsulla oli sopivasti harjoitusriimu päässä - muutahan ei tarvita.

Kuin ihmeen kaupalla olimme ajoissa perillä. Vipsu pääsi heti sisään. Koskaan hevonen ei ole käyttäytynyt niin rauhallisesti, jopa hieman kyllästyneesti kuin tällä kertaa. Oikein pisti ihmettelemään. Vipsu tallusteli sairaalan käytävällä, ohitti monenmoista kojetta ja muita hevosia. Tallusti tutkimushuoneeseen ja pieneen tutkimuskarsinaan. Siinä nököttäessä se hieman katseli ympärilleen, lähinnä muita tutkittavana olevia hevosia ja poneja. Ainahan lapsi käyttäytyy ensiluokkaisesti, mutta orivaihe jäi tänään pois.

Vipsulta otettiin verikokeita, allergiapaneeli ja koepaloja sekä tietysti karvanäyte. Loisia ei ollut. Verikokeissa ainoa "löydös" oli alhaiset puna- ja valkosoluarvot. Se viittasi virustulehdukseen ja saattoi olla jäänne vastikää kärsitystä impparista. Parin viikon päästä otetaan kuitenkin kontrolli. Koepalojen ja allergiapaneelin tulokset tulevat aikanaan.

Vipsu sai antibioottikuurin koepalahaavojen hätävarjeluksi ja kortisonia kutinaan. Lääkäri epäili kuivikeallergiaa ja suositteli kuivikkeen vaihtoa. Jenny odottaa kuitenkin koetuloksia ensin. Asia sitten erikseen jos oikein pahaksi menee, mutta edes menneellä Emmallakaan kuivikkeen vaihdolla ei ollut vaikutusta. Kutina on kuitenkin helpottamaan päin vaikka onkin levinnyt kylkiin ja kankkuun.

Saa nähdä, miten tässä käy.

-J

Ei kommentteja