Mulla on tylsää! t. Vipsu

Ihanuutta! Viikko sitten Jenny pääsi vihdoin tallille tuoksuttelemaan rakastaan. Se tunne, kun tallin ovi aukesi edessä ja ihana tallin tuoksu vyöryi aisteihin, korvaamatonta. Talli näytti kovin erilaiselta istumakorkeudelta. Karsinoihin ei oikein nähnyt ja kaikki näytti niin suurelta, paitsi käytävä tuntui kapeammalta.

Vipsu oli ajankulukseen nitkauttanut oman ja Barbin karsinan välisen seinän sijoiltaan. Sitä tultiin nyt korjaamaan. Vipsu sijoitettiin korjauksen ajaksi pesupaikalle. Jenny viihdytti itseään ja karvaturpaa rapsuttelemalla ja leipäpaloilla lahjomalla. Vipsu yritti näyttää, että kyljestä kutittaa. Jenny arpoi. Katseli ympärilleen. Mittaili pyörätuolia, kiinnitysköysien korkeutta ja päätti hivuttautua Vipsun vierelle. Vipsu rohkaisi eleillään.




Sen, että Jenny pääsi kiinnitysköysien kohdalle, alkoi Vipsun raivokas rapsutus. Ylähuuli sipsutti Jennyn olkapäätä, poskea, pipoa ja maistoi pyörätuolin kahvoja. Vipsu oli ihanan ennakkoluuloton. Jenny ei ajatellutkaan, että pyörätuoli hämmentäisi Vipsua, mutta kyllä se kiinnosti, positiivisella tavalla. Enemmän Jenny oli pelännyt, että Vipsu vieroksuisi Jennyä pitkän poissaolon takia. Jenny oli varma, että ihmiset, jotka nyt huolehtivat Vipsusta, olivat sivuuttaneet hänet Vipsun sydämessä. Teki hyvää huomata, että sydämessä oli tilaa kaikille.

Jennyä myös harmitti hieman. Vipsu oli kovin levoton tavalla, joka kertoo sen pitkästymisestä. Tallinväki analysoi samaa. Kaikki kuitenkin ymmärtävät tilanteen laadun ja mahdottomuuden. Vipsulle täytyi kehitellä turvallisia ja aktivoivia projekteja, sillä tarhakaverin terrorisoiminen, vesivahingon aiheuttaminen ja seinän kaataminen eivät olleet turvallisia tai taloudellisia. Eritoten tärkeää on Vipsun mielenterveys. Joku ehdotti raviuran uudelleen käynnistämistä - pilke silmäkulmassa.

Meni muutama päivä ja tallilta tuli taas viesti, jonka sävystä ei selvinnyt tarkalleen MITÄ oli tapahtunut, mutta kävi hyvin ilmi, että Vipsu oli taas ollut asialla. Vipsu oli syönyt iltapalansa, täyttänyt tyhjentyneen sangon turpeella ja nostanut sen seinällä olevaan ruokinta-astiaan. Siis mitä?! Kyllä, ja osumatarkkuuskin oli ilmiömäinen. Taas yksi todiste lisää (tosin huvittava sellainen), että hevonen tarvitsee tekemistä.




Rapsuttelusessio sai toivottua jatkoa eilen, kun Jenny pääsi taas tallille. Matkalla mukaan käytiin keräilemässä kuusi, myös pipareita oli leivottu. Kuusi katkaistiin pariin osaan, joista latva pääsi heti Vipsun karsinaan. Voi sitä riemun määrää. Vipsu riepotti kuusta edes takaisin ja natusti sen kuorta ja havuja. Loput kuusesta sijoitettiin tarhaan odottamaan huomista.




Pienen leikittelyn jälkeen Jenny sai rakkaansa käytävälle. Kun Vipsu viimeksi tutki pyörätuolia maistelemalla ja varoi Mamya, nyt oli ääni kellossa aivan toinen. Ihanaa Mamy, juuri siitä, kovempaa. Jenny huomasi olevansa melko tiukassa puristuksessa Vipsun ja seinän välissä. Kaikessa kauheudessaan tilanne oli huvittava ja vähän liikuttavakin. Palkinnoksi Vipsu sai heppapipareita.




Tytti on kovasti kehunut Vipsun käytöstä heidän yhteisillä viikottaisilla lenkeillään. Vipsu on ollut rento ja joka kerta rauhallisempi. Käynti alkaa sujua ja ravikaan ei ole aivan täysi katastrofi.

Rinakin on laajentanut treeniympäristöä: "Toissa kerralla käytiin isolla radalla "kävelyllä", mutta Vipsu oli sitä mieltä että siellä pitäisi mennä kovaa. Mentiin siis jotain käynnin ja ravin väliltä. Tänään oli sitten hankijuoksutus. Tuli jopa hiki. Otettiin pari todella hyvää laukkapätkää ilman mitään hyppyjä tms. Toiseen suuntaan vähän ristilaukkaa mutta rauhallista. "

Tallillamme on siis pieni ratsastuskenttä, aidattu sellainen. Lisäksi tallin tonttia kiertää harjoitusrata, jolta on pääsy isommalle useamman tallin käyttämälle radalle.

Ravi on parantunut myös heidän treeneissään: "Maanantaina juoksutin ja ratsastin vipsun. Ratsastuksessa ravi sujui nyt mukavasti vaikka tein paljon siirtymisiä ja vain lyhyitä pätkiä."

Vipsu alkaa selvästi sopeutua uuteen ympäristöön ja uusiin kuvioihin. Olen kovin onnellinen siitä, sillä sain juuri taas uutta ennustetta toipumisestani, eikä ole kovin realistista olla selässä vielä kuukausiin..

-J

Ps. Jenny ilmoitti Vipsun Rinan kanssa Nora Jeulosen valmennukseen tammikuun lopulla. Saapa nähdä, kuinka se sujuu.

Ei kommentteja