Notkon Nuija

Vipsun kotiutuminen sai eräänlaisen käänteen, kun Vipsu laitettiin laumaan. Alkuun Vipsu oli pienessä tarhassa ja energia pakkautui taas kaikkiin vääriin paikkoihin - vasempaan ja oikeaan aivolohkoon. Jennan sanoja lainatakseni: Vipsu oli tilassa. "Tila" oli odotettavissa.

Laumasta lähti yksi mammalaumaan (kantavien tammojen lauma) ja Vipsulle aukeni paikka. Vipsu on tullut hienosti toimeen kaikkien kavereidensa kanssa tässä matkan varrella, mutta nyt laumassa oli ennen extended familyyn kuulunut Noel. Noel ei Vipsusta tykännyt. Noel jahtasi ja painosti Vipsua niin, että Vipsulla paloi kirjaimellisesti käpy ja Vipsu päätti marssia tarhasta ulos. Siitä, missä portti on. Mutta portti oli kiinni, joten Vipsu käveli sen läpi.

Tallinpitäjän sanoja mukaillen: Hevosia sinkoili siellä täällä ympäriinsä pitkin lääniä ja laudanpätkät vaan lenteli. Niin, Vipsu ei ollut ainoa, kuka tarhasta sittemmin ulostautui. Aina ei tiedä, itkisikö vai nauraisiko. Vipsu on niin hienosti pysynyt sähköttömissäkin langoissa. Vipsu muistuttaa tässäkin asiassa vahvasti emäänsä - kuulemma. Jospa se oppi ei siirtyisi seuraavalle...

Ei kommentteja