Vasen lapa ja ravisuojat

Vipsun vasen lapa on oireillut jo tovin. Kesällä, kun Vipsu laihtui, ajattelin isoksi käyneen satulan vaikuttavan asiaan.Satula tuntui valuvan lavoille. Vipsu pampahteli ja kiukutteli. Ratsastaessa. Ajaessa kaikki oli vielä hyvin.

Sitten sama pompahtelu ja liikkeiden epäpuhtaus siirtyi myös harjoitusradalle. Balanssia haettiin säätämällä kengitystä, ruuvaamalla kavioihin painoja ja jos vaikka mitä. Tuntui, että tilanne paheni, kunnes se taas parani. Hyväksi se ei tullut koskaan.

Viime aikoina Vipsu on juossut suorana (kärryjen kanssa). Vipsu on ollut rento. Mutta jokin liikkeissä on hiertänyt. Ei kokoajan, mutta hetkittäin. Meille ehdotettiin Vipsun juoksun videoimista, jotta pystyisimme paremmin hahmottamaan, mistä on kysymys.

Me tartuimme ehdotukseen välittömästi ja intoa puhkuen. Koska mikään ei mene koskaan putkeen, nyt hajosi kamera. Korvikkeessa kuvanlaatu on kyseenalainen, mutta välttänee. Saanen siis esitellä - video, jonka on tarkoitus kertoa meille hevosen liikkeestä sekä sen mahdollisesti tarvitsemista lisävarusteista (suojat jne.).

Nyt video lähtee yhden ravimiehen, hevososteopaatin ja kengittäjämme analysoitavaksi. Jossain suunnilleen 0:22 epäpuhtaus on kenties selkeimmin nähtävissä. Enjoy!




-J

Ps. Kaikissa jaloissa kakkosen rautakenkä ja 4 hokkia (8 tai 10mm?)








Ei kommentteja