Treenipäiväkirja

Olenpa tänään omahyväisen tyytyväinen tekemiseeni ja viimeisimpään hifistelykeksintööni, joka epäilemättä on kaikkea muuta kuin ainutlaatuinen. Tuskin olen edes ensimmäinen, kelle tämä neronleimaus tuli mieleen, mutta hyvä minä!

Blogin alkuperäisestä nimestä huolimatta, toimintomme ovat olleet olosuhteidenkin pakosta melko ravipainotteisia. Olosuhteilla tarkoitan jalkani nykytilaa. Koska uskon vahvasti kohtalon johdatukseen, uskon myös, että tälle ravihetkelle oli elämässämme tarkoitus. Vipsulle kärryttely on parasta hupia, henkisesti ja fyysisesti. En olisi ehkä koskaan hurahtanut hommaan, jos ei olisi ollut pakko. Onneksi löysin tämän maailman ja annoin sen imaista itseni mukaan.

Mitä minä nero sitten keksin? Hankin aika pian hurahduksen jälkeen puhelimeen GPS-nopeusmittarin. Se kertoi minulle taskusta käsin, kuinka kovaa milloinkin hevosellani päästelin. Puhelin tallensi hetkellisen huippunopeuden ja näytti reaaliajassa kuljettavan nopeuden. Sovellus toimi erinomaisesti.

Hyvä, mutta sitten halusin tietää, mitä kulloinenkin nopeus tarkoitti ravitermein ilmaistuna. Sitä aina kuulee, kun raviväki puhuu hevosen menneen esim. viittätoista. Edessä oli tässä kohtaa paperi ja kynä tai kännykän laskin ja päänsärky. Kuinkas ne km/h nyt muutettiinkaan ravivauhdiksi? Sitten löytyi netistä laskuri. Ja kohta nälkä kasvoi syödessä.

Meillähän treenin tarkoitus on olla peruskuntoa kohottava. Lihavuuskunnon hallinta ja sitä rataa. Tärkeimpänä ykköstavoitteena on opettaa voimakkaan kilpailuviettiselle hevoselle, että hitaastikin pääsee eteenpäin. Vauhdin korvaa kesto. En silti kiellä, ettei aina joskus huvittaisi kokeilla, kuinka kovaa tuo ohjalle painava raivokkaasti eteenpäin pyrkivä eläin menisi. Mutta, koska kesto ja lenkin pituus olivat meille olennaisempia kuin tuo maaginen vauhti, tarvitsimme päätäni luotettavamman laskurin. Se on nimittäin niin, että vaikka kuinka tiedät lenkin pituuden, kolmannella kierroksella et ole enää varma, monettako kierrosta mennään. Ainakaan minä en ole.

Halusin puhelimeeni nopeusmittarin lisäksi kilometrilaskurin. Sitten löysin Sport Trackerin. Ihan paras sovellus ikinä! Olen kokeillut sitä kerran ja se oli parempi kuin olin uskaltanut haaveilla:


Aloitusnäytöstä näet viimeisimmän harjoituksen yhteenvedon sekä viimeisten harjoitusten yhteenvedon.

Klikkaamalla harjoituksen auki, näet kartalle piirtyneen reitin, jolla kuljit. Tämä voisi olla hauska maastolenkillä ratsastaessakin ;) tai matkaratsastuksessa! Mutta mikä parasta, naet harjoitukseen käytetyn ajan ja matkan. Harjoitukselle voi antaa halutessaan nimen tai kuvauksen, joka meillä on kulloisenkin harjoituksen tarkoitus. Tässä tapauksessa "Käyntilenkki vapain ohjin."

Sitten se raviorgasmi, väliaikatiedot. Jos treenaamisemme olisi nopeuden suhteen tavoitteellisempaa, tästä näkymästä saataisiin todella paljon irti.  Tietysti ammattilaiset tietää perstuntumalla paremmin =P Uskoisin tästä olevan iloa niin matka- kuin kenttäratsastuksessakin.

Nopeudet saa myös kaavionäkymään ja jos haluaa investoida niin sovellukseen on saatavana yhteensopiva sykemittari, jolloin myös sykkeet saa hommaan mukaan.

Sport trackerin saa ladattua ilmaiseksi ainakin Androidille Play-kaupassa, Windows puhelimelle ja Iphonelle. Sykemittareita myyvät ainakin lähes kaikki isommat elektroniikkaliikkeet.


Nyt meillä on treenipäiväkirja aina taskussa mukana!

4 kommenttia

  1. Aika yleisesti tuo näyttää olevan käytössä ratsastajilla, mitä nyt toisten blogeja olen lueskellut. Itsekin käytän maastoillessa, sekä myös omilla juoksulenkeillä. Varsinaisissa rsvurin treeneissä mulla on käytössä Timer-Gps, joka on vielä paljon kätevämpi, koska siitä näkee vauhdin koko ajan suoraan km-aikana ja siinä on erilaisia ohjelmia eri harjoitteille. Kenttäratsastajille on tästä oma versio joka näyttää ajat "ratsumalliin".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tosi hyvä tietää! Tuossa meidänkin ensimmäisessä versiossa näkyi reaalina se aika, muttei ollut sen enempää toimintoja. Omalla lukulistalla en ole vielä törmännyt, mutta kuten sanoin - en varmasti ole ensimmäinen (enkä viimeinen) ;)

      Poista
    2. Tarkoititko tätä TimerGps:ää http://www.timergps.com/?lang=fi ? Varmasti erinomainen väline, jos hommaa tekee tosissaan, mutta näin semiharrastelumielessä taidamme vielä tyytyä näihin ilmaisiin =) Kiitos kuitenkin vinkistä! Tuskin tämä harrastelu tästä kevyemmäksi on muuttumassa ;)

      Poista
  2. Joo, juuri tuo. Harrastelijahan minäkin olen, mutta kuitenkin sen verran tosissani harrastelen että raveihin yritetään aina sillointällöin päästä.

    Kyllähän tuo hinta vähän kirpaisi ostettaessa, mutta on kyllä ollut joka euron arvoinen.

    VastaaPoista