Allergian hoitoa akupunktiolla

Piikit iskettiin Vipsun nahkaan vuosien tauon jälkeen, kun ravi alkoi pompottaa. Päättelin, ettei toinen etunen ehdi kovemmassa vauhdissa takasen alta pois. Pompottaminen on tietysti epäpuhdas liike, mutta se ei vaikuta johtuvan suoranaisesti vammasta vaan esimerkiksi kenkien balanssista tai lihasjumista. Hierojan kutsuminen paikalle oli luonteva liike. Kun hierojalta löytyy pätevyyttä myös piikkien saralla, saatiin hoitoon kivasti lisäsävyä, myös allergian kanssa.

Viikonloppuna käytiin taas Jokimaalla

Vipsu on aika ajoin pompotellut ja vika on yleensä löytynyt joko kengityksestä, lavasta tai selästä. Tällä kertaa syyllinen on selkä. Koska selkä on juminen, jo kevyttä treeniä kevennettiin entisestään ja juostut kilometrit ovat tulleet paitsi vauhdeiltaan myös pituudeltaan alas. Koska hevonen on haluton kävelemään, se saa hölkätä, mutta enintään 4-5 kilometriä. Se kuulostaa vähältä, koska se on vähän. Vaihtoehtona olisi 10 kilometriä kävellen, mutta kertokaa se hevoselle.

Tyytyväinen tyylilyyli

Nyt kaksi hierontaa/akupunktiota myöhemmin, pompottaminen on helpottamaan päin ja hevosen halukkuus siirtyä hölkästä seuraavalle asteelle on kasvanut. Erityisesti tänään, kun perähevoseksi saatiin tallin juniori. Pointti oli saada lapselle vetoapua, mutta tehot taisivat osua väärään osoitteeseen, vaikka varsa hienosti osuutensa hoitikin.

Siinä missä Vipsu kyseli tahdin lisäystä ja painoi kädelle "niin perhanasti", se ei kuitenkaan alkanut vinkua ja röhistä, kuten yleensä stressaantuessaan. Onnistumiset, ne ovat tervetulleita. Siinä, missä vinkuminen ja röhinä loistivat tänään poissaolollaan, myös allergiaoireet vaikuttaisivat helpottaneen. Sateellakin saattaa olla roolinsa asiassa.

- J


4 kommenttia

  1. Ihan varmasti sateinen sää helpottaa allergisen oloa. Omastakin keuhkovaivaisesta huomaan valtavan eron verrattuna aurinkoisiin kevätpäiviin. Aurinko saa sen puuskuttamaan, sateella hengitys ei paljon paremmin voisi toimia.

    Koetko, että akupunktiosta on ollut apua hengitykseen? Yksi ihmisastmaatikko kertoi minulle, että hän koki saaneensa akupunktiosta enemmän apua kuin kortisonista, mutta totta puhuen en ole huomannut ponin hengityksessä merkittävää muutosta akupunktion jälkeen. Lihasongelmiin siitä on kyllä ollut huima apu. Ilmeisesti Vipsullakin. :)

    VastaaPoista
  2. Tosi vaikea sanoa, onko siitä ollut apua. Ehkä jos ero olisi selvä, sen olisi huomannut?

    Vipsun selkä on parempi joten kaiketi näistä jotain apua on :)

    VastaaPoista
  3. Mitkä kärryt Vipsulla on tuossa kuvassa?

    VastaaPoista