Kesä-ämpäri katsaus: Kuninkuusravit

Kesän ämpärilista vuotaa kuin seula. Vähän niinkuin tuo Suomen kesätaivas. Sekin vuotaa seulanlailla.

Kivan poikkeuksen tähän seulana vuotamiseen toi kuninkuusravilauantai Turussa. Aurinko helotti palaneeksi polvet, toisen reiden, toisen olkapään ja molemmat lapaluut. Edessä istuneella sedällä oli kaljunsa koristeena komea lippalakin jälki. Semmoinen se Suomen aurinko on, rajansa jättää, jokaiselle.
Odotettavissa oli loputonta jonottamista ja jatkuva ryysis tuossa kaikenmaailman kekkereiden kaupungissa. Ei ollut mikään merkittävä pettymys, kun vessaan pääsi silloin, kun sattui huvittamaan ja parkkipaikka löytyi torin laidalta vaivatta. Ainoat ryysikset ja jonontapaiset olivat raviradan makkaraperunakojulla ja paluubussijonossa.

Sunnuntaiaamuna käytiin kurkkaamassa Turun Linnan syviin syövereihin. Onneksi seinät ja katto, koska taas vuoti Suomen kesätaivas kuin seula. Sade ja edellisillan bussijonoepätoivo saivat tyttäret kokeilemaan tuuriaan. Subaru pääsi taas tekemään sitä mistä tykkää. Römyämään ajoradan ulkopuolelle. Parkki löytyi kilometrin päästä portista, joten kävelymatka oli näilläkin koivilla vielä ihan kohtuullinen.
Raviviikonlopusta jäi käteen ei juuri muuta kuin miinusta, mutta kannatti käydä. Menen uudelleenkin. Sekä Turkuun että raveihin. Jos vaikka pelit saisi paremmin kiinni ensi vuonna Vermossa.

Mitä muihin kesä-ämpärihommiin tulee, tamma ultrattiin kantavaksi. Toivottavasti on sitä edelleen. Pellot laitumeksi-projekti on jouduttu tekemään tarkoitukseen hieman liian märällä pellolla. Toivoa sopii, että pellolla kasvaa ensi kesänä vahva nurmi. Vähän pistää epäilemään.

Katoksien kanssa on edetty sen verran, että "jalat" on tontilla. Sateessa ei huvita. Ja mielellään sen tekisi sitten kerralla valmiiksi. Ruma on semmoinen ranka pystyssä. Mätäneekin nopeasti. Niinpä akuutti aikapula on johtanut projektin lykkäämiseen.

Vähän sama tilanne sitten niiden tarhanpohjienkin kanssa. Ne tosin vielä tehdään, mutta vasta, kun rataprojekti on saatu kunnolla alulle. Sateet ovat pitäneet pellon pinnan sen verran pettävänä, ettei murskerekka ole päässyt pellolle pyörimään. Ennenkuin eilen! Alkuun tehdään n.600 metriä ajettavaa alustaa ja joskus lottovoittojen jälkeen sitten viimeistellään. Eihän se pitkä rata ole, mutta kuutisen sataa metriä enemmän kuin ennen.


Kun rata on saatu suunnilleen ajokuntoon, tarhan pohjiin ajetaan lisää materiaalia. Kenttä sai eilen uuden kerroksen kivituhkaa. Se sopivasti sekoitettuna johonkin toiseen materiaaliin on asetettu tavoite. Arvonta suoritettanee seulotun rinnesoran ja kumirouheen kesken.
Mökki mäelle-projektista myöhemmin lisää, kuten myös niistä ihanan kamalista heinäautomaateista. Mansikoiden kohtalon taitaa tämän kesän osalta tietää kaikki.

Yhteenveto:
Kaikkea ei
a) voi saada
b) ehdi tehdä
c) ole vara maksaa
d) kaikki edellä mainitut.

Dee!

- J6 kommenttia

 1. Vähänkö hieno rata teille on tulossa! Katsoin ensin, että mitä punaista mattoa (tosin valkoista tällä kertaa) olet Vipsulle levittämässä :D
  Ja yhteenvetoon voit lisätä vielä kohdan E) tarvitsekaan (ainakaan kerralla)

  ps. ensi vuoden kuninkuusraveihin voisi suunnitella jotain tätirynnäkköä porukalla??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä lisäys tuo kohta E. Sitä vaan tuppaa olemaan niin projektin nälkäinen, että ei pysty kykene olemaan virittelemättä jotain :)

   Tätirynnäkkö kuulostaa hyvältä!

   Poista
 2. Vau! Hieno rata tulee! :D Mie oon kans aina haaveillu kivituhkasekoitekentästä. Tykkään enemmän napakasti pohjasta kuin semmoisesta pehmeästä. Ja niin tykkää Selman vammajännekin. ;) Jospa ens vuonna tosiaan saatais tätimiitinki aikaseksi Vermoon! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mitä siihen sinun haavesekoitteeseen tulisi?
   Samaa mieltä sen napakkuuden kanssa. Pehmeä kenttä (tai rata) ei saa missään nimessä olla. Koska jännevammat. Sitäpaitsi kaviomekanismikin toimii paremmin hieman jämptimmällä pohjalla.

   Poista
 3. Huikeeta, oma rata <3 mie haluan kanssa!!!, ahistaa kun ajopaikat on perseestä... on vaan hitokseen pienet tilukset, ettei varmaan sais ku 400 metriä mutkia :-) pitää varmaan vaihtaa lajia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo =D Mutta mutkainen on tuokin eikä kovin pitkä. Kovaa siinä ei mennä mutta parempi kuin ei mitään.

   Poista