Esinahan alla..

..on mörriMÖYKYN kolo..
Ruunan omistamisen iloja. Jäykkä takapää, pissaaminen vähäistä. Siitä se ajatus sitten lähti. Vaikkei asioilla välttämättä yhteyttä olekaan.

Kuonaa oli kertynyt lähes litra tuon pienen poniotuksen esinahan alle. Trauma, josta toipumiseen menee hetki. Haju, joka syöpyi nenäkarvoihin kiinni. Onneksi otus suhtautui operaatioon, kuten kaikkeen, tyynesti.

- J

13 kommenttia

 1. Tammat on jees, tässäkin asiassa! Arvaa muuten kaksi kertaa, mitä ensin tuli otsikosta mieleen? No tietenkin se, että taas tuli joillekin hassuja osumia, mikäli googlaa noilla hakusanoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan puhdasta huomiohuoraamista on otsikko. Myönnän ;)

   Poista
 2. Aijai. Hyvä kun ajatus lähti. Usealla ruunanomistajalla ei lähde ja sitten heppa saa klinikalla kortisoonia sinne tänne ja tonne monen satkun edestä, vaikka ongelma ratkeasi vetämällä kumihanska käteen ja tarttumalla... noh, toimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tämä! Meillä on ensi viikolla aika klinikalle tuon takapäänjäykkyyden takia. Ai, kun se ratkeisikin nyt tällä!

   Poista
 3. Yhhyh. Pitäis ronkkia Ponnyn vehkeet kans. Kun vaan taipuis sinne alle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama oli ongelma tämän kanssa, kun tuo slaavikyykky ei kuulu vahvimpiin puoliin XD

   Poista
 4. Ruunat <3 vaikka olisikin mörrimöykkyjä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, on tuossa otuksensa puolensa. Niinkuin luonne ;)

   Poista
 5. Miten se pussukka oikein tyhjätään, jos pippeli on sisällä? Eihän sitä saa vedettyä ulos? Pitäisi meinaan itsekin kokeilla putsata, mutta en tiedä miten sen tekisi järkevimmin. Eipä osaa kukaan muukaan tallilla, tammoja tai ruunanomistajat eivät ole tehneet kuten en minäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä vettä letkulla (ei paineella) sinne pussukkaan ja sormilla kaivelee. Pippeli saa olla ihan rauhassa siellä missä onkaan, tarkoitus on pestä sitä esinahkapussukkaa eikä niinkään vehjettä. Sinne menee sormet melkoisen syvälle ja poimuja on vaikka muille jakaa! Muista kumihanskat, haju on hyytävä :D t. Pelkkiä ruunia omistanut

   PS. Pesubetadinea voi käyttää myös jos on oikein äksy tilanne päällä, mutta yleensä vesipesu riittää. Toiset ruunat eivät kerää juuri mitään smäidää vaikka ei ikinä pesisi, toiset saavat tulehduksia jos ei viikottain putsaa.

   Poista
  2. Kiitti. Tallille ei tule lämmin vesi, joten täytyy sitten sangon kanssa turata. Ehkä rohkenen nyt tehdä kaivauksia.

   Poista
  3. Siinä se vastaus tulikin =) Youtubesta löytyy aiheesta myös "opetusvideoita" sikäli kaipaa ihan käytännön esimerkkiä. Meille tulee lämmin vesi talliin, mutta jotenkin itseltä luonnistuu paremmin ämpäritaktiikalla. Kumihanskat ovat kuitenkin ehdoton must have! Ja ehkä joku hengityssuojain XD

   Poista
  4. Joo letkutaktiikalla käy usein niin että sitä möhnävettä valuu omaa käsivartta pitkin kainaloon saakka ja sekös vasta ilahduttaakin! :P

   Poista