Suomen suurin maha?

Vipsulla tuli 157 päivää raskautta täyteen tänään. Se on suunnilleen 5 kuukautta ja on ensimmäisen aborttirokotuksen aika. Pientä päänsärkyä aiheutti rokotteen loppuminen, mutta onnea on muutama luottolääkäri. Seuraava satsi on suuri kysymysmerkki, mutta ainakin kierros on saatettu alulle.
Samalla tarkastettiin, että tamma on edelleen kantava. Syytä ei ole epäillä, varsinkaan vatsanympäryksen suhteen, mutta vara ei venettä kaada. Samalla periaatteella aloin tehdä sotasuunnitelmia myös mahdollisen vasta-aineettomuuden varalle. Vipsun edellinen varsa syntyi vasta-aineetta, joten tällä kertaa varaudun paremmin ja pitkälle ennakkoon. Se on paras tapa varmistaa, että menee tällä kertaa jotain muuta pieleen. Kenties syntyy lääkärin vihjailema viisijalkainen varsa.

Koska Vipsun vatsanympärys on turvonnut ennätyksellistä vauhtia melko huimiin mittoihin, olen alkanut pelätä vatsan täytteenä olevan muutakin kuin mainittu viisijalkainen varsa. Nimittäin toinen samanlainen. Hysteriaan taipuvaisena, mitäpä muutakaan.

Kysehän ei suinkaan voi olla siitä, että hevonen söisi kulutukseensa nähden liikaa, liikkuisi liian vähän tai molempia edellä. Syytä ei voi löytää siitäkään, että varsottu on ennenkin ja paikat leviää jatkossa helpommin.
Tiedetään. Siinä ne todennäköisimmät syyt tuli sanottua. Mutta, juuri vähempää en uskalla syöttää, sillä nytkin mennään jo kaikkien suositusten alle ja syödään huomattavasti vähemmän kuin viimeksi vastaavana aikana. Vipsu muistaa tästä mainita joka ikinen kerta, kun tallissa on kuka tahansa ulkopuolinen. Ehkä joku uskoi sen olevan nälkiintynyt ja käy sitä salaa ruokkimassa.

Liikutusta saisi olla rutkasti enemmän, mutta lihasvamma pitää liikutuksen minimissä. Melkoinen yhdistelmä. Koska Vipsu vihaa kaikkia, eikä vähiten vartavasten hankittua ruunaeläintä, se tarhaa yksin. Niinpä sen päivät kuluvat verkkaiseen, seisoskellessa.

Tässä kohtaa voin onnekseni tai epäonnekseni todeta, että ei, se ei ole olkipelletti mikä sitä turvottaa, kuten moni väitti. Vipsulla on karsinassaan puru/turve-kuivitus. Tosin viimeistä kertaa ehkä ikinä.

Mutta, jotain on keksittävä. Meillä on, jos ei maailman, niin Suomen suurin maha. Eikä se ole saavutus!

- J

8 kommenttia

 1. Holy smoke, edelliseen postauksen käytäväkuvaan verrattuna tuossa ajokuvassa on viimeisillään tiineenä oleva tamma! Pakko olla kerääntynyttä kaasua, tai kuvakulma vääristää tai jotain. Mutta samojen ongelmien kanssa täällä myös painitaan. Sairaslomasta johtuvan liikkumattomuuden takia ruokaa pitäisi vähentää (tai onkin vähennetty), mutta mahassa möllöttävä ja alati kasvava jälkikasvu ei kuitenkaan voi joutua ennen syntymistään jo laiharille :(
  Ja hei, älä huoli, jos sulla on hevosella Suomen suurin maha, niin me ollaan sitten hopeasijalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä. Tämä räjähdys on tapahtunut aika haipakkaa. Kuvakulma pahentaa vaikutelmaa, mutta ei kauas totuudesta. Sillä se lääkäri täti sai tänään vähän tutkiskellakin, että mitähän hemmettiä.

   Poista
 2. Huh! Onpa Vipsulla tosiaan aikamoinen maha tässä vaiheessa! Toivottavasti eläinlääkärin vierailu tuo kuitenkin vaihteeksi hyviä uutisia. Ovat nämä vaivaiset aika haasteellisia hoitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkäri ei keksinyt vatsan seudun turvotukselle muuta selitystä kuin sen, että rouva rehunkäyttäjä on käytännössä lomalainen. Vauvalla vaikutti kaikki olevan hyvin..kaikkine jalkoineen ;)

   Poista
 3. On kyllä plussapallo. O.o Meillä on aina ollut vastakkainen mahaongelma Selman kanssa, koska se ei tee jättimahaa ja muiden mielestä se näyttää viimeisilläänkin vain lihavalta. Seppokin oli aikanaan jonkun tietäjän varmuudella ihraa. Komea ihrapallo onkin! :D Mutta toivotaan nyt että ei olisi mitään vakavampaa Vipsun kohdalla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa se meilläkin ongelmana -_- Tai no, nyt tuntuu siltä..En kertakaikkiaan keksi, mistä aloittaisin tai mitä tekisin tässä kohtaa, mutta onhan tälle jotain tehtävä. Saakelin sairaslomalainen =/ Lääkärillä ei hirveästi ollut tässä kohtaa keinoja tarjota..

   Poista