Ennakkoluulot(on)

Olen aina ollut hemmetin ylpeä siitä, miten pystyn kulkemaan elämässä tuomitsematta ja aina ylettömänkin empaattisesti kaikki harmaan sävyt ymmärtävänä.

On aika nöyrtyä ja myöntää, että minäkin olen vain kateellinen, kaikesta loukkaantuva, mielensä herkästi pahoittava, byrokratiaa rakastava suomalainen. Siis what!?

Kärjistettynä. Kallistun yhä tuon ensimmäisen kuvauksen puoleen, mutta turha kieltää, ettei olisi jotain sellaisia heikkoja kohtia, joissa kitkeryys nostaa päätään. Puremattahan en mitään niele. En esimerkiksi hyviä juoruja.Minulle on ihan turha tulla kertomaan totuutena, miten naapurin Marjatta mitä tahansa, koska automaattisesti ajattelen, että "niin joo, puolikas totuus värityskynällä sutattuna". Tuppaan aina kuvittelemaan, mikä tarinan toinen tai kolmas versio on.

Tiedostava ja hyvän tahtoinen juoruaminen on ihan jees. Se on mun puolustus, koska juoruista kuitenkin tykkään.

Mitä juoruihin tulee, olen toisaalta ennakkoluuloinen ja toisaalta ennakkoluuloton, koska en usko kaikkea, tai oikein mitään, mitä minulle kiihkossa kerrotaan. Kiihkossa on paljon kerrontaa jo itsessään.

Suhtaudun samalla tavalla kiihkoiseen kaikkeen kuin kiihkoisiin juoruihin. Silloin tällöin markkinoille tulee uusi ihmetuote. Se ratkaisee kaikki ongelmat. Se on niin paljon parempi ja enemmän oikein kuin mikään muu koskaan aikaisemmin. Pyörä, yhä uudelleen keksittynä. Ja niin minä kieltäydyn uskomasta sanaakaan.
Isosti ärsyttää, kun uudelleen keksitylle pyörälle annetaan uusi "hienompi" nimi. Koska on vaan niin paljon akateemisempaa puhua mistä tahansa hienommalla nimellä. Kyllä, tämä on viittaus kaikkeen operanttiin. Kaikkiin, joiden käyntikortissa on titteli englanniksi, mutta kaikki muu suomeksi. Koska se vaan on niin fancy.

Ärsyttää Blue Chip, ärsyttää Nutrolin-öljyt ja ärsyttää Solheds. Ärsyttää, koska eikös ruokinnan pidä perustua analyysiin. Analyysit, alkaa nekin ärsyttää.

Kun joku juttu brändätään riittävän hyvin, siitä tulee uskonto ja jos et usko, sinusta huono ihminen? Vaikka oikeastaan olet vaan pikkaisen pihi, etkä halua maksaa hienosta paketista hienoa hintaa.
Kävi sitten niin, että tuli pihaan yksi pieni hankuriponi. Ylimielisesti ajattelin, että mä niin hoidan tän. Sitten alkoi hankaus ja iski epätoivo. Hankkijan lehdessä oli sopivasti Solheds-mainos. Minä, mainoksen uhri, kipaisin paikalliseen ja ostin purkin.

Truuttasin voimakkaasti kukkaisen tuoksuista kellertävää tahnaa ponin häntärankaan ja hemmetti, hankaaminen loppui. Ainakin hetkeksi. Uudelleen käsittely ja taas oli tyytyväinen poni.

Ottaa aivoon, että meni ja toimi. No ei vaan. Mielummin niin, että epäuskossa kokeilet ja huomaat toimivan kuin se, että kiihkoissaan näkee asioita, joita haluaa nähdä.

I'm a believer. Ehkä mä sittenkin hanskaan tän.

- J
7 kommenttia

 1. Oi voi niin tuttua! En jaksaisi yhtään hevospiirien kiihkouskovaisia, joille vain yksi tuote on ylitse muiden ja muut on vääräuskovaisia. Sit sitä alkaa ajatella että kun itse on hairahtanut johonkin tunteita kuumentavaan juttuun (omalla kohdalla blue chip, kengättömyys ja naksutin) niin eikai kukaan kuvittele että olisin kukkis?! Se olisi kamalin kohtalo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin ylpeä hulluudestani (mitä se milloinkin sattuu olemaan), etten osaa ottaa kantaa kamalimpaan kohtaloon XD

   Poista
 2. Hah, ihan ku ois ite kirjoittanut. Onkohan Blue Chip-huuma vähän laantunut.... vai onko ihmiset tajunnut, että yli 60 euroa säkistä on liikaa (varsinkin, jos katsoo sisällysluetteloa: Vehnärehu, Auringonkukkauute, Pellavansiemenet, Kalkki, Vitamiini / Hivenaine esisekoite, Soija, Suola, L-lysiini, Hiiva (0,04%), Valkosipuli (0,025%), Eucalyptus (0,01%), Mentoli..... mikä tossa niinku maksaa????). En periaatteessa arvostele rehua, vaan sitä jäätävää hypetystä (ja hintaa)... katselin tässä taannoin kuvia eräästä hevosesta, jolla oli jalat kuin tukit, vuohiset auki ja koko selkä täynnä toinen toistaan isompia patteja.... puhdistusreaktio, sanoivat (olisko, jos olis syöny Racingin rehuja?). Meidän rehuissa on säkissä 1. kaurankuorijauho, sinimailasjauho, melassileike, soijarouhe, merilevä Lithothamium Calcareum, seosmelassi, ruokintakalkki, monokalsiumfosfaatti, MSM, kasviöljy, natriumkloridi, , magnesiumoksidi, omenaviinietikkahappo) ja säkissä 2. Melassileike, soijarouhe, ruokintakalkki, sinimailasjauho, monokalsiumfosfaatti, seosmelassi, rehuhiiva, herajauhe, kasviöljy, ruokasuola, esiseos, magnesiumoksidi. Nämä tuodaan kotiin, säkki maksaa +/- 30e ja annostus on sama kuin BC:ssä..... mutta olenkin vain tälläinen yksinkertainen ravitäti, joka ei aina jaksa ymmärtää. Helpottaa huomattavasti, kun laittoi naamakirjan ryhmät hetkeksi jäähylle (ht-nettiä en edes lue).

  Mahtavaa, että kutinaan löytyi apu, toi on tosi tehokas tökötti... Lisäksi jos kukkaro kestää, niin tässä liki 10 vuotta kaverin taistelua kahden kesäihottumaisen kanssa seuranneena, niin Marstallin ExZem Plus ja Mysli ovat auttaneet heillä. En uskoisi tätäkään, ellen olisi omin silmin nähnyt. Ei tietysti korvaa pesuja ja loimittamista... ovat nyt pari vuotta syöttäneet tätä ja ero on kyllä huomattava. Saa kätevästi Zooplussalta, jos ei jälleenmyyjää ole lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisään vielä, että BC ei ole mikään huono rehu, sen enempää tai vähempää kuin mikään muukaan. Meillä on sitä jopa kokeiltu, mutta ei sopinut hevoselle (eikä kukkarolle). Minusta on hienoa, jos litra rehua päivässä saa hevosen hyvinvoivaksi ja terveeksi, mutta surullista jos se onnistuu vain yhdellä rehumerkillä.

   Poista
  2. Just tämä. Puhutaan kaikki parhain päin, koska uskonto.

   Ht-netti on kanssa ollut itsellä pannassa jo useamman kuukauden, ei vaan jaksa. Osin siksi kyselin, että mitäs sosiaalisessa mediassa, kun ne ryhmätkin on poissa seurannasta. Ei vaan pysty. Parempi elämä ilman.

   Noinhan se on, en minäkään sano, että BC:ssä mitään vikaa on (tai että on yhtään sen parempi kuin jokin muu), tai Nutrolinissa. Se on se kiihko, mikä pilaa monta hyvää/ihan ok/ei sen kummempaa juttua.

   Poista
  3. Itsekin hurahdin hyvään mainostukseen/painostukseen ja ostin Solhedsia. Meille ei sopinut, ei sitten millään. Ei niin mainostettu/brändätty AVS 14 toimii vuodesta toiseen ja useammalle hevoselle kutinaan. Kutina on niin hevoskohtaista, toisella toimii toinen ja toisella toinen. Onneksi yksi puteli on riittänyt koko kesän.

   Yksi mikä laittaa kiehumaan oli Barefoot-rungottomien hehkutus. Kaikki muut uskovaisten mukaan paskoja ja hajottavat hevosen...

   Hyvä kun teille löytyi apu kutinaan!

   Poista
  4. On muuten totta. Ei sovi kaikille. Meilläkin tallissa kaksi täysin päinvastaista kokemusta.

   Kiitos vinkistä! Täytyykin tsekata tuo AVS 14.

   Poista