Vielä kerran varsomiskamera

Näin meillä rakennettiin tallin valvonta ja varsomisen seuranta yhteistyössä Nedis Oy:n ja Puuilon kanssa:


YHTEYS: Dna 4G, Huawei Wifimokkula. (Alla olevassa kuvassa musta)

Meillä ei tule talliin minkäänlaista verkkoyhteyttä minkäänlaisia lankoja pitkin. Näin ollen hankin 4G yhteyden ensin Elisalta. Paketissa tuli mukana Huawei Wifimokkula. Sellaisen voi ostaa myös erikseen. (Erillistä yhteyttä ei tarvitse, mikäli tallialueella on jokin toimiva wifiyhteys.)

Aluksi etsin 3G tai 4G yhteyttä, kriteereinä hinta ja toimivuus. Mikään muu kuin Elisan 4G ei suostunut toimimaan luotettavasti tai ollenkaan täällä meidän "korvessa", joten vaihtoehtoja ei paljon jäänyt. Sittemmin Dnan kuuluvuus on mennyt ohi ja liittymä vaihtui. Samat releet, eri firma.

KAMERA: König Outdoor IP kamera
 • Pimeänäkö, kuvanlaadun voit tsekata täältä.
 • Toimii oikeasti langattomalla nettiyhteydellä, tarvit vain virtapiuhan.
 • Kamerassa liveseuranta ilmaisen kännykkäsovelluksen kautta. Saatavana Androidille täältä ja Itunes-versio täältä.
 • Sisällä asennettuna 8GB muistikortti, jolle videota tai kuvaa voi tallentaa omien asetustensa mukaisesti. Vaihtoehtoisesti voi asentaa isomman kapasiteetin kortin itse.
 • Liike- ja äänitunnistus.
 • Virtapiuha kiinni, sovellus puhelimeen, koodi kamerasta ja wifiasetukset sovellukseen. Kamera on käyttövalmis.
Omani ostin Puuilosta.


Päänäkymä. Kameroita saa lisättyä helposti klikkaamalla ja koodin kamerasta lukemalla.


TURHA HANKINTA: Telewell Wifi pömpeli (Kuvassa valkoinen)

Ensimmäinen hutihankinta tuli vääränlaisen kameran ja sitä varten hommatun ylimääräisen telewellin muodossa. Kyseinen laitos, Telewell, vastaanottaa wifisignaalin ja sen kautta tämän yhteyden saa piuhaa pitkin laitteeseen, joka ei toimi wifillä.

Hutihankinnan piti toimia wifillä vaan eipä toiminut.  Nyt kaikki liikenne tallilla kulkee tuon turhanpäiväisyyden kautta. Mutta König-kameraa varten et sitä tarvitse. Huawei tai muu wifimokkula riittää.

Ei siis kannata katsoa kameran hintalappua. Se ei kerro välttämättä mitään. Reilulla satasella saa jo ihan kivan kameran. Toisaalta, jos sinulla on kamera, joka vaatii piuhan, mutta ei nettiyhteyttä, asia ratkeaa Telewellillä ja mokkulalla.


Livenäkymä. Kelloa en näköjään muistanut päivittää XD

Kertaus:
 1. Osta ulkokäyttöön soveltuva IP-kamera. (Kestää pölyä ja kosteutta sisäkameraa paremmin.)
 2. Hanki 3G tai 4G yhteys jos muuta nettiä ei ole.
 3. Kytke kameraan virta.
 4. Asenna kännykkään ilmainen sovellus.
 5. Lue kameran viivakoodi ja syötä Wifin (3G/4G) salasana.
 6. Aloita katselu.

Sovellus tarjoaa käteväksi vaihtoehdoksi koodin lukua.

Viimeiset vinkit:

Minigrippussilla saa suojattua mokkulan kätevästi ja yhteyttä häiritsemättä. Kamera kestää pölyn ja kosteuden, mutta mokkula voi olla herkillä.

Königkamerat ovat olleet meillä tallissa ja ulkona käytössä nyt pari vuotta. Ongelmitta. Laatu ja hinta kohtasivat yli odotusten. Suosittelen niitä varauksetta.


- J


4 kommenttia

 1. Kiitos <3 Ehkäpä me näillä osataan!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä. Toivotaan, että tästä jotain iloa on =)

   Poista
 2. Kuulostaa kyllä tosi hyvältä ratkaisulta! Meillä on varsomiskarsinassa D'linkin kamerat, mutta ne tarvitsevat wifin. Onneksi tallinpitäjän talo on riittävän lähellä, nuo D'linkin yölläkin näyttävät kamerat nimittäin maksavat joku 60 euroa kappale.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. D'linkin kameratkin on hyviä. Kuten niissä, näissä tai minkä merkkisissä IP-kameroissa tahansa, valikoimaa löytyy muutamasta kympistä muutamaan sataseen. Tuolla 3G/4G ratkaisulla näille meidänkin kameroille se Wifi luotiin, kun sitä tosiaan ei tontilla muuten olisi, mutta juurikin noin se on paras, jos tontilla jo netti on, että yhdistää siihen. Säästää siinäkin muutaman kympin :) ja vaivaa!

   Poista