Giljotiini

Inspiraatio on hirveän kiva. Se iskee aina ihme aikoihin ja pakottaa toimimaan, vaikka millään ei jaksaisi eikä jalat kantaisi.

Vuodenaikahan on mitä parhain tehdä oikeastaan yhtään mitään. Koska pimeää, sataa ja kylmä. Siitä se ajatus tavallaan lähti. Sateesta. Piti saada katos. Heti.


Vipsu photobombaa


Alunperin ajattelin, että ostan siirtotallin. Kummasti pisti budjetti jarrua siihen suunnitelmaan. Ja myyjien epärealistiset odotukset käytettyjen tallien hinnoista. Jotenkin ei taivu tajuntaan, että käytetty maksaa puolitoista tuhatta enemmän kuin uusi. Kai se on sitten jotenkin sisäänajettu..

Kaiken kaikkiaanhan tuollainen peruskatos, neljä tolppaa ja katto, on aika helppo kasata. Ei siihen oikeasti mene kuin päivä tai korkeintaan kaksi, ja se on valmis. Kesällä, lomalla ja hyvällä tuurilla. Pimeällä, märällä ja vailla vapaa-aikaa projekti venyy. Viikossa on saatu paikalleen juurikin tolpat ja katto.




Eräänlainen ennätys sekin. Aika paljon jäi muita juttuja tekemättä. Sellaisia, mitä oikeasti olisi ollut tarkoitus ja tarve tehdä. Katokseen liittyviä ja liittymättömiä. Mutta jotenkin se inspiraatio vetäisi mukanaan, ja kohta oli jo myöhäistä muuttaa suunnitelmaa.

Meni miten meni, eilen äiti ja tytär saivat tutustua laitokseen tarkemmin. Venda oli tietysti tikkana paikalla. "Tosi hieno! Tänne on kiva kakata joka kerta!" Äitinsä epäili kyhäelmää giljotiiniksi tyytyen pörisemään kauempana. Hirmuinen oli huoli, kun lapsi juoksi kohti kuolemaansa.



Päivän mittaan siinä sitten tapahtui jotain. Giljotiinissa oli kiva käydä kakalla myös äidin mielestä. Olin ajatellut, että kun kaatosade, olisi joku kuiva ja puhdas paikka lapsella maata, mutta ei väkisin.

Jännästi ne ei nämä hevoset aina koskaan ymmärrä ihmisen inspiraatioita ja mitä minä miellän heidän omaksi parhaakseen. Vai oliko se niin, että ihminen ei ymmärrä hevosensa tarpeita..?

Tilausta oli selkeästi vessalle. Sellainen heillä nyt sitten on.

- J


Ps. Kannattaa tarkistaa, millaisen luvan katoksen rakentaminen omassa kunnassa vaatii. Monesti pienen katoksen saa rakentaa ilman suurempia hässäköitä, edellyttäen ettei katosten kokonaisneliömäärä (ja muutama muu rajoitus) täyty. Jos kevytkatoksia on useampia tai yksi isompi, toimenpidelupa riittää useissa kunnissa.

Pps. Koska lupamenettely kevyenäkin kustantaa muutaman satasen, kannattaa kaikki katokset suunnitella kerralla, vaikka ne sitten toteuttaisi tipotellen tai ei ollenkaan. Taitaa olla niin, että aloittaa pitää 3 vuoden sisällä luvan hakemisesta ja valmista tulla viiden..



4 kommenttia

  1. Hieno!!! Pieni varoituksen sana, tuota tulee sitten jatkettua ja tehtyä seiniä ja tuulikaappeja ja TADAA!!!!! .....tontille mahtuu enempi hevosia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Salainen paljastus: Saattaa olla osa suunnitelmaa XD

      Poista
  2. Hieno on! Meilläkin hevoset arvostaa sisävessaa ja kutsutaankin leikkisästi pihattorakennusta bajamajaksi... :) Kuiva ja puhdas paikka on paras vessan paikka :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! EIhän sitä tietysti itsekään tykkää ulkona käydä, että ;)

      Poista