Teknisesti lahjakas tallitonttu?

Olet varmaan nähnyt elokuvan Yö museossa? Tai katsonut kakkoselta Late Lammasta? Alan epäillä, että meillä on meneillään jotain samantyyppistä. 

Iltaisin toivotan hevosille hyvät yöt. Sammutan valot ja suljen ovet. Koska tykkään, että on paikat mallillaan, mitään kaaosta en talliin taakseni jätä. Jokunen heinänkorsi siellä täällä saattaa olla, mutta isompia sotkuja ei sitten ollenkaan (Ei uskoisi, kun katsoo autooni tai kurkkaa kotiini). Aamulla homma on kuitenkin toinen. Kuiviketta on kaikkialla. 


Voisi kuvitella, että käytävällä on ollut isommaltikin liikennettä, ehkä bileet. Hevoset siinä heräilee ja vaikuttavat varsin tyytyväisiltä, jahka saavat ensimmäiset heinät eteensä. Kukaan ei tiedä mistään mitään, eikä kukaan tietenkään nähnyt mitään. 

Jos levotonta, voisi kuvitella, että karsinat olisivat samanlaisen siivon vallassa, mutta hyvin harvoin.

Meillä on tallissa valvontakamerat, mutta eihän ne koskaan kerro mitään. Epäilenkin, että hevosilla on apunaan teknisesti lahjakas tallitonttu.

The mystery remains. And so does the morning mess.

- J

Viaton?

12 kommenttia

 1. eka kuva otettu illalla ja toinen aamulla kun elikot on jo viety ulos, onko ihme että kavioista on tullu sotkua käytäville?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä..niinpä XD

   Arvon "anonyymi", olet aivan oikeassa, että hevosten ulostauduttua tallista, käytävälle jää kavioista sotkua. Se ei kuitenkaan selitä tilannetta ENNEN tätä ulostautumisen hetkeä. Eikä sitä, että sotkua on myös siellä, mistä kukaan ei kulkenut.

   Kaikelle on kuitenkin järkevä selitys, kuten sarkasmiin ja satuolentoihin taipumattomat putkiaivot usein korostavat. Niin tälläkin kertaa. Tiettyyn rajaan asti tilanne on seurausta kynnyksettömistä karsinoista. Ne on esteettömät paitsi ihmisen ja hevosen, myös kuivikkeen, kulkea.

   Sitä en ole vielä keksinyt, mikä maaginen ja satuolentoihin liittyvä syy selittää kuivikkeen leviämisen alueille, joissa hevosten ei pitäisi yöllä, eikä aamullakaan, käydä kulkemassa tai alueille, jotka eivät ole noiden kynnyksettömien karsinoiden välittömässä läheisyydessä :) Eikun hei keksimpäs, se oli se tonttu!

   Poista
 2. Hui, mikä mysteeri! Taitaa tosiaan olla tonttuja. Toivottavasti eivät rupea tekemään ilkeyksiä. Tai sitten teillä on sotkuisia rottia.

  VastaaPoista
 3. Jos se onkin tosiaan tallitonttu, minkä saappaitten lompsotus silloin kuultiin?

  VastaaPoista
 4. Ai kauhia! Kyllä teillä oikeesti kummittelee! :O Tai sitten siellä on joku tallijänis tai muu joka rakentaa pesää jonnekin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmonen ylisosiaalinen hiiri meillä oli viime talvena..Tämä on tämmönen ihme ympyrä, jossa kokoontuu kaikenlaisia, myös kummituksia :D

   Poista