Hänen korkeutensa - 159cm


Niin, siinä se otsikossa tulikin ainoa ahdistuksen aihe osastolla Venda. Jos ei kroonista kuolemanpelkoa - milloin omaa, milloin hevosen - lasketa.

Jaa, miksi ahdistaa. Venda on kaksi.

Sen olisi tarkoitus juosta kuningattareksi alkavalla vuosikymmenellä. Ne oli ne suunnitelmat. Ja vaikka ainoa todellinen tavoite on pitää hevonen hengissä ja mielellään hyvinvoivana, iso koko on haaste siinäkin.

Savottametsässäkin vähän pienempi olisi ketterämpi? Matkaratsut kai harvoin ovat mammutteja?

Koska Venda on superkaunis, on tietysti hienoa näyttäytyä sen kanssa missä tahansa, koska se tulee herättämään huomiota muullakin kuin käytöksellään. Että on siinä koossa onneksi myös puolensa. Edes se yksi.
Säkäkorkeus on mainittua lautaskorkeutta 3 senttiä matalampi. Strategiset mitat ovat siis säkä 156, lautanen 159. Vuodessa on tullut molempiin reilu 10 senttiä lisää.

Äitinsä strategiset aikuismitat olivat 158/153. On siis menty ohi melkoista haipakkaa.

Isänsä viisvuotismitat olivat 160/158, aikuismitat 161/159.

Saa lohduttaa.

- J

6 kommenttia

 1. Joutaahan se juosta seuraavanakin vuonna. Sirollehan tuo vaikuttaa, ei se koko katastrofiksi välttämättä äidy.

  VastaaPoista
 2. Heh, vähän sama täällä. En nyt hirveästi ole ahdistunut, mutta kyllä viimeksi varsaa käytävällä seisottaessani ihmettelin, että missä se PONi on ja mistä tuli yhtäkkiä tämä hevonen. Takaa alkaa varmaan olla lähellä 150 cm.

  Onko iso koko ravurille haitaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hupsista, kun on napero kasvanut sinullakin :)

   Lämminverisillä iso koko (maltillinen silti) taitaa olla enemmän toivottu ominaisuus, mutta suomenhevosilla raskaamman rakenteen takia meinaa käydä niin, että paikat ei kestä. Eli ei se iso koko vaan se raskas rakenne.

   Tilastot kertoo, että esimerkiksi alle 30-aikaisia, 2000-luvulla syntyneitä, vähintään 10 000 euroa juosseita suomenhevosia, joiden säkä on vähintään 164 on noin kymmenen.

   Poista
 3. No onneksi ei ole mikään mörssäri malliltaan. Meidän nyt 4v kimpparavuri (sh-ori) oli kanssa 2v syksyllä jo yli 160 cm, mutta eipä ole sen jälkeen korkeutta tullut käytännössä ollenkaan. Jospa Vendakin olisi peräpäästä jo ottanut täyden korkeuden.

  Aino taitaa olla jonkin verran päälle 150 cm nyt ja toivottavasti tulisi siihen 160 cm kanttiin aikuisena.

  VastaaPoista