Raajavaivaiset

Viimeiset puolitoista viikkoa on taas ollut sitä sorttia, että saisipa peruuttaa. Harppaisin hetken matkaa edelliselle vuosikymmenelle. Mutta on hyvääkin. Käytiin näyttämässää Etuvedon etujalkaa herra tohtorille.

Herra tohtori oli hirmu mukava siihen nähden, että hevonen halusi potkaista ketä tahansa ja vähän kaikkia. Edelliskerran kun nähtiin, taisin huutaa suhteellisen suoraa huutoa. Muistikuvat on hatarat, enimmäkseen koska pakokauhu - se vitutuksen korvannut vakio.


Vähän on päässyt pulskistumaan...

Onnelliset oli uutiset liikaluun suhteen. Se ei ole aktiivinen, eikä sen pitäisi millään muotoa häiritä jalan toimintaa tai toimintoja. Toki se on esimerkiksi suojien kannalta ikävässä kohdassa. 

Satunnaiseen kompurointiin ja huonoihin askeleisiin löydettiin syy etupolvista. Siinä mielessä meni tulokset yhteen omien auttavien ontumatutkimusten kanssa. Polvet piikitettiin, joskin syynä on hevosen kehitysvaihe, ei sen dramaattisempaa. Kuten lääkäri sanoi, kaksiteräinen miekka. Toisaalta liike on lääke ja toisaalta se myös kipeyttää treenin alkaessa paikkoja, eritoten silloin kun liikkuja on massava nuori hevonen. 

Liike on Jokimaariekkumisten ja luuliian ilmestymisen jälkeen ollut erittäin kevyttä. Kenties kevennetty liikunta on sekin samaan aikaan osa syytä ja osa seurausta.


Ootko nyt tosissas!? Rensselit väheni etupäässä ja lisääntyi takapäässä.


Positiivista oli, että Etuveto saa palata treeniin. Jotta ei helpoksi menisi, iski allekirjoittaneen käteen kiputila ja toimintarajoite, joukkuekaverille keuhkokuume. Oltiin toimintakyvyttömiä ja karanteenissa. Liikunta keveni sen seurauksena entisestään ja käytös paheni potenssiin paljon. 

Linjat ammattivalmentajien suuntaan ovat taas käyneet kuumina, siitä seuraavalla kerralla tarkemmin.

- J


2 kommenttia

  1. Hyvä, että heppa pääsi takaisin treeniin, mutta huonoa jos, itse ei pysty tekemään mitään. Näinhän se aina menee. Itsekin olin lähes varma, että heti, kun meille löytyy satula niin Suomeen julistetaan keskieurooppalaiseen tapaan ratsastuskielto.... No onneksi näin ei vielä ole, ja satulatkin on vasta vielä kokeilussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se tosiaan menee. En ole varma kumpaa lakia, murphyn vai karman, tämä nyt taas on. Onnea satulan hankintaan :)

      Poista