Musta hevonen

Meillä on tallissa ollut jo tovin karsina tyhjillään. Tyhjä karsina on odottanut asukiksi sitä pientä ihmettä, joka Vipsun vatsassa vihdoin kasvaa. Varalla sitä on pidetty myös hevoselle, josta on toivottu Vipsulle elämänmittaista kumppania, minulle harrastelukaveria.

Kovasti paljon haluaisin, että hevoset myytäisiin koeajan kautta. Ihan siksi, että kaikki osapuolet voivat varmistua toistensa sopivuudesta toisilleen. Ymmärrän kuitenkin kääntöpuolen. Samalla tämä oli vaatimuksista se tärkein, mutta myös ensimmäinen, josta jouduttiin luopumaan.
Koska Vipsu on värirasisti, toivoin löytäväni sille kaveriksi punaisen suomenhevosen. Ruuna kaiketi sopisi sille kaveriksi parhaiten, mutta kuvittelin tamman täyttävän yhteiset tarpeemme. Vipsulle ystävä, minulle harrastelukaveri myös kasvatukseen. Ravisukua pidin tässä kohta ehdottomana, mutta koska vamma jalassa, piti tämän monitoimihevosen olla myös varmatoiminen ratsu.

Semmoisia on kierrelty katselemassa. Ja vähän muitakin. Yhä aktiivisemmissa määrin, jotta Vipsu voisi tallissaan elää vipsunlaista elämää, asiakkaista ja heidän hevosistaan huolimatta. Huomasin eräänä päivänä, ettei asioita tehty enää oikein omien periaatteiden eikä täysin Vipsun tarpeiden, vaan asiakkaiden mukaan, vaikka samalla moni standardi toteutuikin.

Eikä siinä sinänsä mitään väärää. Asiakkaat on asiakkaita, he ja hevosensa yhtä tärkeitä, heidän mielipiteensä yhtä oikeita. Heidän tarpeensa on huomioitava. Ihan oma moka, ei kenenkään muun. Mutta Vipsun ei kuulu maksaa hintaa siitä, että minulla on sen tallissa asiakkaita. Vipsukin on tärkeä.
Kierroksella nähtiin kaikenlaista. Paperilla hieno ravisukuinen tamma, joka pelkäsi ihmistä niin, ettei antanut kiinni. Monta vatsa- tai jalkavaivaista, isoja ja pieniä hevosia. Muutama kiva hevonen ja mukava omistajakin reitille sattui. Yhdenkään kohdalla ei kuitenkaan tullut samaa tunnetta kuin aikanaan Vipsun kanssa. Sitä tunnetta, kun näet hevosen ja tiedät heti, että teidät on tarkoitettu toisillenne.

Yhden kanssa kävi niin, että mitä kauemmas tallista auto ajoi, sitä vahvemmin hevonen pysyi mielessä. Siinä hevosessa vaan oli monta muttaa..nyt se hevonen, monine muttineen asuu meillä. Musta hevonen, monessa mielessä.
Tervetuloa taloon Viran Viekar! Rukoilen, että rakastutte, sinä ja Vipsu, vielä jonain päivänä.

- J

Edit:

Muttalistalta päivää:

Piti olla > Tamma
Tuli > Ruuna

Piti olla > Punainen
Tuli > Musta

Piti olla > Hevonen
Tuli > Pienhevonen

Piti olla > 8-12-vuotias
Tuli > 6-vuotias

Mikä täsmää > Suomenhevonen, terapiaratsu
20 kommenttia

 1. Onnea uuteen kavioliittoon! Tuon uuden heppasi isä oli meidän tallikaverina monta vuotta silloin kun vielä asuttiin kaupungissa.

  VastaaPoista
 2. Onnea uudesta kavioliitosta! :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis musta hevonen! Onnea uudesta toveruudesta!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut uudesta kavioliitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauska oli huomata, miten maailma on pieni ;)

   Poista
 5. Valtavasti onnea uuteen kavioliittoon! Jännästi kuulosti nimi tutulta, ja syykin selvisi, vierailin tällä viikolla katsomassa ja kuvaamassa Villitin puolisisaruksia. Samassa pihattolaumassa asustelee myös Viran Viekarin kaksi jälkeläistä. Aivan ihania hevosia molemmat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa se maailma tosiaan pieni. Hauska olisi joskus nähdä nämä kaksi pientä :)

   Poista
 6. Iso peukku uudelle kavioliitolle!

  VastaaPoista
 7. Huippua! Onnea! Toivottavasti Vipsusta ja mustasta hevosesta tulee ystävät. Voi kuinka itsekin haaveilen oikeasta ratsusta omana.

  VastaaPoista
 8. Onnea! Jään mielenkiinnolla odottamaan tarinaa Vipsun ja Mustan Hevosen ystävyydestä ja siitä, mikä onkaan sitten aikanaan lopputulos. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saa nyt nähdä mikä stoori sitä tulee..lopputulos on kaiketi kaikille pettymys, kun Hippos valehtelee hevosen sukupuolen ;)

   Poista
  2. Nooh... Sanotaan vaikka näin, että tyhmä Hippos. :D

   Poista
 9. Minä täällä "24 tunnin" silmillä jo kiljuin, että nythän se on mennyt mielenkiintoisen Etu-Virtuaalilaisen TAMMAN hommaamaan, tästähän me ostetaan varsa sitten joskus!!!! Nyt kunnon yöunien jälkeen jäin tuijottamaan tuota kuvaa mustasta hevosesta... voiko muka tammalla olla tuollainen kaula????? NO EI VOI!!! Sehän on MIÄS-hevonen <3 <3 <3
  Kerrassaan ihana uutinen tähän ainaiseen risukasasassa rämpimiseen. Onnea ihan roppakaupalla!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Semmoinen tamma olisi tosiaan ollut mielenkiintoisempi hankinta kuin Etu-Virtuaalilainen RUUNA. Syystä, jota en ymmärrä enkä tajunnut tektissä korostaa, tältä orhilta on pallit otettu pois, kaula jäi. Syystä jota en tiedä, tieto ei ole vielä saavuttanut Hipposta/sukupostia. Kuinka tylsää XD Siinä ne mutat sitten olikin. Musta ruuna, että mitähän hittoa. Varsoille kaveriksi..niin kai uskottelen itselleni ;)

   Poista