Waterford jäi meiltä pois, kun kuolaimet meni purentaongelmien myötä kokonaan kieltoon. Sittemmin se on otettu takaisin ajokäytössä, juurikin tuon jarruominaisuutensa vuoksi. Tietoa on löytynyt olemattomasti, olettamuksia ja luuloja senkin edestä, ehkä joku tiedon hippunenkin siellä täällä. Seuraavassa kuitenkin joitakin kirjoitettuja kannanottoja asiaan:
"Waterford-kuolain on tehokas, mutta samalla hellävarainen. Ihmiset katsovat kuolainta kummeksuen, toisin kuin hevoset. Kuolain ei ole niin kova kuin ajatellaan, sillä se liikkuu kaikkiin suuntiin. Sopii erityisen hyvin hevosille, jotka purevat kuolainta tai painavat kädelle, koska Waterford-kuolain ei tarjoa kiinteän kuolaimen tukea. Tämä kannustaa hevosta kantamaan itsensä paremmin. Waterford-kuolain lisää myös syljen eritystä. Koska Waterford-kuolain on moniosainen, se jakaa paineen sekä kielelle että hammaslomaan. Waterford-kuolaimen tulee olla 1/4"-1/2" pidempi kuin muut kuolaimet, jotta se voi hieman olla kaarella sen sijaan, että se on suussa täysin suorana (ei koske WaterfordPelhamia)." Vapaa suomennos / Heather Hyde
"Waterford-kuolain muotoutuu hevosen suun muodon mukaisesti, luoden tasaisen paineen. Kuolain liikkuu kaikkiin suuntiin, mikä tekee kädelle painamisen tai kuolaimen puremisen hevoselle mahdottomaksi. Tämä lisää ratsastajan kontrollia hevoseen.
Vahvat hevoset näyttävät hyväksyvän Waterford-kuolaimen paremmin kuin esimerkiksi Pelham-kuolaimen. Koska Waterford-kuolain on joustava hevosen suussa, hevonen käyttää suutaan enemmän.
Mm. sellaiset kilparatsastajat kuin Fiona Jonason, Liz Edgar ja Nick Skelton käyttävät Waterford-kuolainta." Horse&Hound 2007
Oma lisäys: myös Ian Stark käyttää kyseistä kuolainta.
"Waterford-kuolain koostuu 5-9 pallonmuotoisesta osasta, jotka muodostavat ketjun suussa. Niille ratsastajille, jotka joutuvat sahaamaan kuolainta edestakaisin hevosen suussa, tämä kuolain on luultavasti siunaus, sillä se liikkuu hevosen suussa hellästi, mutta luo riittävästi epämukavuutta, jotta hevonen reagoi. Kuolaimessa on niin paljon niveliä, että se kiertyy helposti alaleukaan, muttei anna hevoselle mitään, mitä vasten venyä. Siksi se ei sovi kouluratsastukseen." Theresa Sandin
"Suuosa makaa tasaisesti hevosen kielellä luoden tasaisen paineen. Kuolain antaa suulle paljon vapautta ja rohkaisee hevosta käyttämään suutaan. Waterford-kuolain edistää syljentuotantoa. Waterford-kuolain rentouttaa hevosen leukoja, mikä lisää hevosen vastaanottavuutta avuille.
Waterford-kuolain muuttuu hevoselle epämukavaksi, jos hevonen vetää tai painaa kuolaimelle. Tämän vuoksi kuolain estää edellä mainittuja.
Toiset ratsastajat ja hevosen omistajat arastelevat Waterford-kuolaimen käyttöä, koska hyvän kontaktin luominen hevosen suuhun vaatii enemmän ratsastajalta. Monipalainen kuolain ei rohkaise hevosta kontaktin ottamiseen.
Waterford kuolain on yleisesti ottaen hellä ja teho muunneltavissa, mutta kovissa käsissä kuolaimesta tulee erittäin "kova". Mutta kuten, mikä tahansa kuolain, tämäkin on juuri niin kova, kuin käsi joka sitä käsittelee.
Kuolaimen tulee olla pitempi kuin muiden kuolainten. On erittäin tärkeää huomioida, ettei kuolain pääse nipistelemään hevosta." HorseAdvice
Ja sitten kaikenmaailman palstoja selanneena voin todeta mielipiteiden käyttäjien keskuudessa jakautuvan jotakuinkin kahtia..
-J
Ei kommentteja