Hyvä paha potkuremmi


Joku tunnettu suomenhevosvarsojen kasvattaja/valmentaja joskus jossain haastattelussa sanoi, ettei käytä varsoilla potkuremmejä, ettei ne opi potkimaan. Se on jäänyt kaikuna korviin.

Aina se soi, kun potkuremmiä taas kerran sidon varsani pyllyn päälle. Viimeksi tänään.

Kun varsan perä on lähtökohtaisesti keveä ja liikkeet salamannopeita, ei tulisi mieleenkään jättää remmiä laittamatta. Ei, koska joka kerta (ainakin) se ensimmäinen kilometri mennään perä ilmatilaa kysellen.

Nyt kävi niin, että varmistusväline petti. Kuvittelin kuolevani, mutta sainkin elämäni parhaat neljäsataametriä.

Mene ja tiedä. Pistää kuitenkin miettimään. Raksutus ainakin käy.

- J


2 kommenttia

 1. Meillä ei ole laitettu potkuremmiä juurikin siitä syystä, että varsinkin tammoilla se jopa provosoi potkimaan (ei mitään tieteellisesti tutkittua faktaa, vaan omaa kokemusta). Minä laitan kevytperäisillä hännän kiinni, on joteensakin turvallisempaa istua siellä kärreillä, jos on joku varmuus siitä, ettei se kavio kopsahda ohimoon. Mahtavaa, että sait kaikesta huolimatta hyvät kyydit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä!

   Heti, kun avauduin, sujui seuraava kerta kuin tanssi. Pitää vissiin ruveta avautumaan useammin ;)

   Mistähän sitä löytäisi sellaisen lasipallon, joka kertoisi kuinka käy, jos kokeilee jotain muuta. On epävarma olo.

   Häntäremmiäkin käsissäni pyörittelin, mutta pyörittelyn asteelle jäi. Kas kun pelkään, että se ärsyttää ihan yhtä tavalla, kun tapana on huiskia menemään (rautahankinta harkinnassa sekin). Plus, etten ole ollenkaan varma, että saisin sen solmittua luotettavalla tavalla..

   Poista