Hiertää

Hiertää henkisesti, hiertää fyysisesti. Hiertää hevosta ja hiertää allekirjoittanutta. Ongelmaksi asti hiertämiset muuttuvat hevosen kohdalla ja luonnollisesti, jos hevosta hiertää niin hiertää sitten sen ihmistäkin. 

Hevostelu on varustelaji ja jos varuste hiertää niin sen tietää, että kohta hiertää koko harrastaminen. Meillä hiertää rintaremmi (ja ohjat) ja sitä myöten epäilen, että hiertää kohta koko kärryjen kanssa juokseminen.

Kun hiertäminen huomattiin, koitettiin tarkistaa säätöjä. Seuraavaksi kokeiltiin pehmusteita ja sitten erilaisia varusteita. Siinä varusteita ja säätöjä vaihdellessa saatiin hiertymät vain vaihtamaan paikkaa. Iho on jo pahimmissa kohdissa selvästi näkyvissä.


Kaulalla ohjan jälki ja lavalla sitten remmien ja loimen tuotokset.

Niin mitäs nyt sitten? Ehdotukset joita olen jo saanut:

Länget meillä on olleet etsinnässä, omia en ole vielä raaskinut teetättää, mutta varmaan pakko. Näen tosin jo painajaisia länkien hiertymistä. Semmoinen renkula kaulanympärillä on tosi tyylikäs lisä. 

Pehmusteiden sijaan hiertäviin kohtiin liimapinteliä menee testiin seuraavaksi. Samalla testataan auttaisiko huomattavasti löysemmät säädöt. Ensimmäinen ei kuulemma autuaaksi ole tehnyt, joskin auttanut ja toisen kohdalla näen jo kuinka veto tulee vastuskärryillä kaikkiin vääriin paikkoihin ja hietymöt ja jumit vaan siirtyy paikasta A siihen kuuluisaan paikkaan B, mutta kokeiltava se silti on, koska on se ihan loogisesti mahdollista, että tilaa on nyt liian vähän. Välissä on kuitenkin viime aikoina ollut paksujakin pehmusteita.


Ja toinen puoli...

Tulisko sulla vielä jotain testaamisen arvoisia ja huomiotta jääneitä niksejä mieleen? Mainittakoon, että ongelma on meillä talvisin. Kesäisin samat säädöt ja varusteet eivät jostain syystä aiheuta vastaavaa ongelmaa, ainakaan aiempina kesinä siis. Näin kun sanoo niin tietää, että tuli jäädäkseen...

- J


2 kommenttia

  1. Meillä on ainakin Elviiran talvikarva, tai siis karva, mikä on kasvanut klippauksen jälkeen takaisin, paljon haperompaa kuin kesäkarva. Karva kului muun muassa sieltä, missä mun huonojen talvikenkien karvareunus osui hevoseen ja samaten kaulasta, siitä kohtaa, mihin ohja osui. Nyt kun hevonen klipattu uudestaan, tämä "ongelma" poistui eli taas seuraava kasvava karva on ollut paljon kestävämpää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tämä vaikuttaisi kanssa liittyvän talvikarvaan. Varmaan alettava klippailemaan tätäkin jatkossa.

      Poista