Selkäjumisen kenguruloikat

Vendalla on ollut jo jonkin aikaa tyyppivikana toisen lavan ja lanneselän jumit sekä heikohkot takapolvet. Treenirytmin ja -tasapainon löytäminen on ollut todella haastavaa. Osin tyypilliset löydökset hierojan käsien alla selittyvät kasvulla, mutta silloin tällöin ja tarpeettoman usein vaivoja aiheuttavat erilaiset oletetut revähdykset, joihin ei treenitahdilla oikein pääse vaikuttamaan. Tälläkin hetkellä epäiltynä koko kyljen syväjumin selityksenä pidetään ensisijaisesti liukastumista tai muuta vastaavaa revähdystä.




Kun ravi ei kulje niin laukataan sitten. Laukka ei varsinaisesti ole kuulunut Vendan ohjelmistoon kuin aivan pikku varsa aikoina. Jostain syystä se on liikkunut aina mieluummin ei minkään nimisessä sekasotkussa tai ravissa. Lanneselkä kaipaa liikettä ja nyt laukan toivotaan tarjoilevan sitä. Päällimmäisenä haasteena saada hevonen laukkaan.

Laukkaa otettiin ohjelmistoon jo viimeksi Nymanin Maken ohjasajotunnilla noin kuukausi sitten. Vaikkei ympyrä kovin suuri ollut, ravi kiihtyi mutta laukka ei noussut ja, kun lopulta nousi, ei pysynyt. Kropassa on siis piuhoja, jotka eivät hommassa vielä/tällä hetkellä yhdisty. Asia jätettiin hautumaan. 


Ei ratsuttaja vaan Vendan hovihoitaja.

Koska ravin hankaluus, laukka otettiin ohjelmistoon myös kärryjen kanssa. Ainoa ehto oli, että pukitella ei saa. Sitten selkään meni ratsastaja. Laukka muistutti kengurun loikkaa, niin kärryillä kuin selästä käsin. Ratsuttaja tulkitsi, että pomput, pukit ja potkut olivat seurausta pohkeen käytöstä. Venda ei arvosta. Uskon, että totta. Mutta samaan aikaan katsoessani sitä laukan tapaista loikintaa niin kärryillä kuin ratsain, mietin miksi hevonen pompottaa. Kyllä, se reagoi pohkeeseen. Mutta sen reaktion jälkeen, oliko se jatkumo jännitystä? 

Vendan hovihieroja tulkitsi kuvaukseni perusteella ongelmia lanneselän alueella, saaden teorialleen vahvistuksen tutkittuaan hevosen. Selkä ja toinen kylki oli kuin peltiä. Lohdullista ja sitten taas ei. Ei kulje ravi eikä kulje laukka. Hevonen kulkee vain loikkaa.




Hommaa lähdettiin nyt hoitamaan keskittymällä laukkaamiseen. Käsittelyn jälkeen laukkaaminen on vaikuttanut helpommalta ja pikku hiljaa askelmerkit ovat alkaneet löytyä. Pientä epävarmuutta Vendalla vielä on, se pudottaa herkästi raville eikä toisaalta nosta laukkaa aivan helposti, mutta kun se laukkaa, se laukkaa.  

Ratsuttajan kommentti viikonloppuna: Ravi on saanut voimaa. 

Vendan kommentti tänään maanantaina: Olipas kiva laukkalenkki.

Naapuriratsastajan kommentti tänään: OLIPAS KIVAA (lue vahva sarkasmi).

Naapurihevosen kommentti tänään: *lohikäärmeääniä*

Legon kommentti tänään: Minäkin laukkaan! (Yksin tarhassa)


- J

Ei kommentteja