Varsan tekemisen vaikeus - kunniavieras Viestaus


Anun ja muutaman muun rohkaisemana aloin ajatella, kuten ammattilainen kasvattaja ajattelisi. Parempi myöhäinen varsa kuin tyhjä tamma. Aina se ajatteleminen ei riitä. Paitsi ettei se tee ammatilaiseksi, ei se myös korreloidu valmiiksi varsaksi.

Vipsu siemennettiin ensimmäisen kerran juhannuksena. Kahdesti. Keskikesän juhla sotki kaikkien paitsi omat aikataulut eikä sille ihan otollisimmalle hetkelle ehkä osuttu. Seuraavan kokeilun sotki Sulkavan soudut ja pienen säätämisen jälkeen saatiin kuin saatiinkin siemennys aikaiseksi. Tulosta se vaan ei tuottanut tälläkään kertaa.

Siinä missä omien aivojen asentaminen siementämiselle suopeaan suuntaan on saatu sujumaan ei välttämättä vielä riitä. Siinä on kuitenkin parhaassa tapauksessa pari muutakin, joilla asento saattaa olla toinen. Ensimmäinen näistä on siittolan pitäjä. Sitten on vielä se orinkin omistaja ja kaikki ne muut eläinlääkärit, joita saatetaan tarvita ultrauksiin ja siementen kuljetuksiin.

Tällä ratkaisevalla kolmannella kerralla tuntuisi olevan aivot vähän kaikilla eri asennossa ja ihan yksinkertaisista asioista tuli äkkiä monimutkaisia. Se, että eilen sovittiin jotain, unohdettiin tänään. Ei se mitään, mutta ei sitten ollut kukaan muukaan sopivasti suopealla suunnalla, ei yhtään vapaata lääkäriä koko maakunnassa.

Onnea on siinä kohtaa se, että edes jollain ajatukset ja aikataulut osuu. Ajatukset hyvin, aikataulut huonosti. Mutta osuu. Niin me saatiin tontille varsinainen kunniavieras. Kunniavieras Viestaus.

Teille, jotka ette tiedä, tämä komea ori on tämän kesän orivalintamme. Viestaus on kenenkäs muunkaan kuin legenda Vieskerin poika. Raviurallaan hienosti nuorena miehenä menestynyt Pikku-Kunkku vuosimallia 2008. Menestystä olisi varmasti riittänyt vaikka mihin asti, jos ikävä onnettomuus ei olisi uran jatkumista estänyt.

Koska siemennyskausi on lopuillaan ja Viestaus hoitanut hommansa sillä rintamalla kunniakkaaseen loppuun, avautui meille tämä hieno mahdollisuus. Tässä kohtaa kaikki kunnia ja kiitos orin omistajalle kaikesta tuesta, ymmärryksestä ja yrittämisestä. Kiitos myös kaikille "talkoisiin" osallistuneille. Jos kiimaa riittää, harjoitukset jatkuvat huomenna.

- J4 kommenttia

 1. Toivottavasti nyt tärppäisi! Eihän se vielä liian myöhäinen varsa olisi jos sen nyt saisi alulle. :)

  Ei tosiaan ole itsestäänselvyys tuo varsan alulle saaminen. Itse tässä laskin, että vuosien mittaan olen astuttanut tammaa (kahta eri tammaa) yhteensä kuutena kesänä, ja kolmella kerralla näistä vain on tuloksena ollut varsa , toiset kolme kertaa yritettiin kolo kesä tuloksetta. Kyllä se hermoja kysyy, ja tietysti rahaakin menee hukkaan. Mutta täytyy tietenkin olla iloinen siitä, että kolme varsaa on kuitenkin tullut ja joka kerta kaikki on mennyt hyvin ja tuollahan ne kaikki kolme seisovat pihalla ja ilahduttavat jokaista päivääni. :)

  Pitelen täällä peukkuja kovasti pystyssä siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivomme todella, että otti osumaa. Nyt on ainakin katsottu kaikki mahdolliset kortit.

   Poista
 2. Hihii, toivottavasti tärppää! Hyvä, että saitte kaikki hommat järjestymään näin hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Välillä on taivaankappaleet suotuisassa asennossa ja alkaa tapahtua..välillä taas ei. Tasaisesti molempia =) Tämä oli kyllä verraton mahdollisuus, toivotaan, ettei orin omistajan ponnistelut menneet aivan hukkaan!

   Poista