Valvojaiset

Laskettuun aikaan on viikko. Koska olen tällainen vähän hömelö, aloitin valvojaiset jo viikko sitten. Tavallaan.

Kävi nimittäin niin, että Vipsulla tuli voimakkaat synnytystä enteilevät oireet. Järjen ääni (Kyllä, minäkin kuulen sen välillä) sanoi ettei vielä. Sielu sanoi, etten antaisi koskaan itselleni anteeksi, jos järki olisi väärässä. Sitä minä sitten uskoin, sieluni sumppua.

Kello alkoi herättää joka yö kahden tunnin välein.


Tältä näytti äsken. Ihme veivaamista on tissin elämä.


Kengittäjäressu on käynyt tontilla sittemmin kahdesti. Kummallakin kerralla kuvittelin, että Vipsun kengät otetaan pois, mutta ehei. Kun sitten perjantaina näytti pahasti siltä, että kohta poksahtaa, lähti kengät oman käden oikeudella.

Pyöristellä vielä pitäisi. Se on sitten sen kengittäjän kolmas kohtaaminen tuon kaakkini kanssa kuukauden sisällä. Hävettää, ettei varsa vielä syntynytkään. Pääsee setä sanomaan: "Enkös minä sanonut". Parempi niin.

Perjantaina Vipsun nisissä komeili pienen pienet vahatipat. Seuraavana aamuna nisien ympäristö helmeili maitoa. Sunnuntaina kaikki oli kateissa. Onko tänään tiistai? Ehkä muistan päivät väärin. Koska onhan niitä kulunut kaikki kolme. Siinä ajassa ehtii unohtaa jo vaikka mitä. Että ehkä pitäisi kuitenkin nukkua?

No oli miten oli, Vipsun vauvamaha muuttui viikonloppuna kulmikkaaksi. Kirjaimellisesti. Ehkä varsa on pakattu pahvilaatikkoon? Selittyy kaiketi kuitenkin varsan kääntymisellä. Ja kääntyminen selittää kaikki ne vahvat ennakoivat oireet (vahatipat, maitohelmet, venynyt värkki, levoton käytös ja tissien kääntyminen imetysasentoon).

Kuulen, kuinka järki puhuu, mutta en uskalla kuunnella. Hölmöä. Fiksua. Ei voi tietää. Viikonloppuna valvomisaikataulu kuitenkin kiristyy. Silloin mennään tunti kerrallaan. Ensi viikolla ei sitten nukuta ollenkaan.

- J6 kommenttia

 1. Tsemppiä valvojalle ja varsojalle tasapuolisesti :)

  VastaaPoista
 2. No onhan tuossa jo aihetta valvoa! Kerrankos sitä hevonen yllättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankos. Saas nähdä pääseekö se Ruusakin sinut yllättämään, kun niin pihtailee sen synnyttämisen kanssa =) Selkeä väsytystaistelu ;)

   Poista
 3. Haha, pahvilaatikkovarsa!!! Meillä näyttää aamuisin siltä, ettei varso viikkoon ja iltaisin siltä, että varsoo vartin päästä. Ollaan valvottu viikko (laskettu aika tulevana viikonloppuna), vaikka voi vuorotella niin silti on niin väsynyt tähän kameran kyttäämiseen, että eilen oli aamulla työmatkalla eripari -kengät (ja siis huomasin vasta kun kaupassa setä virnuili leveästi). Mutta parempi valvoa etukäteen, kuin jälkikäteen. Joten voimia valvomiseen ja varsomiseen myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt lensi cocikset päin näyttöä XD

   Väsymys selittänee myös minulla päähän jääneet shampoot.

   Kiitos tsempeistä ja voimia myös sinne!

   Poista