Traileri

Vipsu on yhden sortin laitakammoinen. Kaikenlaista kokenut ravitamma, jolla pulssi ei nouse, kun edessä on traileri. Kolmijalkaisenakin tamma lastautui mielellään. Ongelmat alkoivat ja kestivät tasan sen hetken, kun traileri lähti liikkeelle tai käännyttiin vasemmalle.

Kerran kävi niin, että oli mentävä, muttei traileri ollutkaan vapaana. Tilalle löytyi toinen, sivuikkunallinen ja tasakulkuisempi, saman merkin sisältä. Siinä trailerissa Vipsu seisoi hissukseen, oli nassun edessä heinäherkut tai ei.

Edellä kuvattu elämä aiheutti ahdistuksen. Omaa traileria oli katsottu kauan, mutta epävarmoin mielin. Oliko se ikkuna vai oliko se jousitus, mikä teki tamman tyytyväiseksi?

Yritin avartaa mieltäni ja nähdä kaikki ne kauniit trailerit Umesläppetin rinnalla valideina vaihtoehtoina. Kävin tutustumassa uusiin ja käyttämättömiin, etupäässä ratsuväen suosittelemiin, trailereihin. Silti käytetty ja pikkuviallinenkin Ume tuntui toivotulta, suhteellisesta hinnasta huolimatta.

Kuluneella viikolla osui taas yksi silmiin ja jostain syystä syöpyi mieleen. Haimme sen kotiin eilen.


Umesläp BA45 -04

Yksi ehdottomista plusmerkeistä kyseisessä trailerissa on etupurku. Varsinkin, kun etusilta on läpimätä. No sen saa vaihdettua. Ikuisuusprojektin valmistumista odotellessa lastaudumme ja purkaudumme takakautta. 

Lahoa etusiltaa enemmän jännitän, hyväksyykö Vipsu valitun trailerin kuljettimekseen. Jos ei, kohta on myynnissä hyvä, alumiinipohjainen, vasta katsastettu kahden hevosen telitraileri kärrykoukuilla. 

Ensituntuma trailerin jousitukseen on erinomainen. Tyhjä traileri kulki tasaisesti kuudessa kympissä mutkaisella hiekkatiellä. Kiihdytykset, ohitukset ja reipas sallitun enimmäisnopeuden ylitys eivät tuottaneet ongelmia maantieolosuhteissa. Loppukoe on suorittamatta, mutta uskallan olla varovaisen optimistinen.

- J






2 kommenttia

  1. Olevinaan jo kävin johonkin sanomassa, että haastoin sinut, mutta en löydä sitä enää. :D Noh, haastettu on! http://luokki-ja-satula.blogspot.fi/2014/09/huonot-tavat-haaste.html

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Varmaan Bloggerin ongelma, koska omatkin kommentit tuntuu katoilevan...

    VastaaPoista