Hevosnaisen paras pasta


Ei liity Vipsuun mitenkään, paitsi siten, että..Mikä tallitytön tiellä pitää? 

No maailman paras kanapasta. Ja jos pasta ei maistu, niin tämä toimii perunankin kanssa, varsinkin jos se on muussimuodossa.

Vielä paremman tästä pastasta tekee se, että kanan voi korvata katkaravuilla - toimii! Kastikkeen voi myös käyttää pastan kanssa ilman lihaisaa lisäsisältöä, se on silti hyvää.

Pastana tämä toimii maukkaana pikakotiruokana, joka vie kielen mennessään, mutta laitappa kastike vuokaan luullisten rintapalojen kaveriksi ja saat eräänlaisen elämyksen. Niin tai näin, monikäyttöinen kastike moneen makuun.


"Pahoittelen" hienon kattauksen puuttumista. Siinä annos, nyt syödään! Viinisuosituksena jääkaappikylmä Coca-Cola.


Kuinka taika tapahtuu? Helposti! (2 isoa tai 3 kohtuullista annosta, riippuen ruokahalusta):

450g maustamatonta kanan/broilerin paistisuikaletta.
1 tl punaista chiliä (Suosin valmiiksi pilkottua pakasteversiota, koska helppous.)
1 tl valkosipulimurskaa (tai 1 kynsi, jos puristat itse.)
Nokare voita (suolatonta tai korkeintaan normaalisuolaista)

1 dl vettä
1 kanafondi

1dl kuohukermaa
1 dl aurinkokuivattua tomaattisuikaletta öljyssä

1 tl tinjamia (Saa laittaa enemmänkin jos tykkää.)
1 tl kuivattua basilikaa (Tätäkin voi vetää tunteella ja oman maun mukaan.)

1 rkl parmesan lastua
1-2 tl pakastebasilikaa tai tuoretta tavaraa (Joko sekaan tai lopuksi koristeluun.)
Pastaa pastapaketin ohjeen mukaan.

Laita pasta kiehumaan.

Paista kanasuikaleet pannulla.

Sulata voi  toisella pannulla. Kuullota valkosipuli ja chili voissa.

Lisää vesi ja kanafondi. Anna poreilla hetki.

Lisää puolet kermasta ja aurinkokuivatut tomaatit (purista öljy pois) sekä tinjami ja kuiva basilika. Anna porista hetki, hämmennä välillä.

Lisää parmesan, sekoita kunnes juusto on sulanut kastikkeen sekaan. Lisää pakaste-/tuore basilika. Hämmennä, anna porista hetki.

Lisää kana kastikkeen joukkoon. Kaada loppu kerma sekaan. Sekoita ja anna porista hiljalleen.

Kun pasta on kiehunut ja olet laskenut veden pois kattilasta, lisää pastan sekaan nokare voita, sekoita kunnes sulanut. Lopuksi voit yhdistää pastan ja kanat joko pannulla tai kattilassa. Voila!

Mitäs muut syö tänään?


- J

2 kommenttia

  1. paista kanaa ja pekonia pannulla. siirrä vuokaan. sitten paista sipuli ja paprika niin että pehmenee ja saa väriä. lisää joukkoon chili ja mausteet maun mukaan. kermaa purkillinen (tai kaksi) perään. nämä myös vuokaan. sitten sekoita keitetty pennepasta joukkoon ja laita uuniin 15-20min. juustoraastetta päälle jos haluaa. syö parmesanin ja hyvän vihersalaatin kanssa. voi myös oikaista ja tehdä ilman uunia mutta maku paranee uunissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuni tekee ihmeitä! Täytyykin kokeilla tätä, kiitos :)

      Poista