Liian yksinkertaista ollakseen oikea ratkaisu?

Kun laitat laput silmille, et näe mitään. Kun laitat (koko-)laput hevosen silmille, se näkee eteenpäin.

Varsalla lapuissa on ajatuksena saada focus eteenpäin ja sulkea häiriötekijät ulkopuolelle. Aikuisella hevosella turbon on tarkoitus käynnistyä, kun laput joko lasketaan silmille tai vedetään silmiltä loppusuoralla, vähän riippuen millainen kauraturbo kenelläkin sattuu aisojen välissä olemaan.

Sitä on hevosen koikkaloikkiessa ovaalia ympäri ehtinyt miettiä, onko kiinnileikkautunut kaasu missä. Korvien välissä, ja jos, niin kenen? Vai sittenkin kohta korvien alapuolella? Toisaalta vaikuttaa, että on paineissaan, toisaalta innoissaan.




Kotona kokeiltiin jo syksyllä, josko kokolaput voitaisiin korvata puolilapuilla. Pää pyöri kuin hyrrä, ei ollut hyvä. Unohdettiin unelmat laputtomasta tulevaisuudesta. Jäi kaivelemaan, mutta rohkeus ei riittänyt.

Sitten käytiin Jokimaalla muutaman kerran ja pohdittiin uudelleen. Muuan ammattilaista konsultoitiin ja ehdotti harkitsemaan, josko jarruksi normaalisti tarkoitettu varuste kuitenkin toimisi kaasun lailla.

Taas testattiin kotona ja kas, tulokset yllättivät pelkästään positiivisesti. Matka tästä Jokimaalle on kuitenkin henkisesti pitkä, ajallisesti vaivainen vartti. Kokeiltanee siis vielä muutaman kerran kotona ennen todellista tulikoetta.

- J

Ei kommentteja