Parasta kesässä....ei ole ötökät

Hysteerinen ötökkävuosi meillä. En muista, koska polttiaisia olisi ollut yhtä aikaisin tai mäkäräisiä yhtä paljon. Mäkäräiset ottivat jonkinsortin aikalisän ja tarjoilivat tilaa paarmoille, joita on niitäkin nyt liikaa. 

Hämmästyttävää kyllä, tallissa ei ole kärpäsen kärpästä, mutta uskallapa ovesta ulos ja päin lentää kaikenkokoisia siivekkäitä. Myös lintuja - pääskysiä on aikaisempaa enemmän. Hevoset ovat nyt käyneet päivittäin pienellä levolla, koska ramppaaminen on loputonta ja epäreilua, vaikka pitäneekin linjat pahimmalta laidunturvotukselta turvassa. 

Eritoten Lego on vakaasti päättänyt muuttaa sisälle. Se on aamulla portilla ensimmäinen, vaikka aamu tarkoittaa sille muutaman tunnin laidunnusta. Silti se haluaa mieluummin sisälle. On loimet ja on myrkyt, mutta tuntuu ettei mikään riitä. Vinkkejä tehokkaimmista myrkkycocktaileista otetaan vastaan!




Ötököistä on sekin ilo tai inhottavuus, että lenkeillä askellajit ovat kaikki paitsi käynti. Ymmärrän sen, koska mitä kovempaa mennään, sitä vähemmän paarmoja. Mutta meillä on mutka ja minulla pelkotiloja, haluaisin hallinnan tunteen. 

Rehellisesti, Venda ei ole mihinkään lähdössä eikä se vauhtikaan päätä varsinaisesti huimaa, mutta mutkalle vauhtia on välillä vähän liikaa. Varsinkin jos tavoitteena on kevyt hölköttely, koska helle, koska saikku. No ainakin maistuu juokseminen. Pääasia, että liikkuu puhtaasti ja onhan se saikkukin jo onneksi pikkuhiljaa / toivottavasti takanapäin. 




Toisaalta ötököiden juoksutuksella on se positiivinen puoli, että extra energioita ei koikkaloikkaan juuri ole. Juhlistimme tätä (talutus-)maastolenkillä oman tontin tuolle puolen. Kävimme parin kilometrin lenkin läheisellä "ulkoilualueella". Sinne mennään hiekkatien vartta. Ulkoilureitti on suosittu kaikenlaisten ulkoilijoiden keskuudessa, joten vastaan voi tulla mitä vaan ja tiellä liikkuu varsinkin kesäisin mökkeilijöitä. Nyt tuli autoja, moottoripyörä ja yksi peräkärry. Vain isot kivet olivat epäilyttäviä. Juuri sen verran, että niitä katsottiin ohikävellessä hieman pitempään. Venda on kuin onkin itsevarma nuori hevonen, vaikka välillä säikähtääkin omaa kakkaansa.

Hyvät kokemukset ruokkii hyviä kokemuksia! Tässäkin asiassa.

- J


Ihanaa juhannusta kaikille! Ötököistä huolimatta :) Laittakaahan parhaat karkotusvinkit tulemaan!


1 kommentti

  1. Rehellisesti sanottuna on outoa, että tallissa ei ole kärpäsiä. Isoisäni luona, kun hänellä oli talli, niitä oli aina paljon, varsinkin kesällä.

    VastaaPoista