Hirmu kelissä hyvä tulos

Se on meillä aina joko tai. Ollaan tänä kesänä osuttu radalle joko kaatosateessa tai hirveässä paahteessa - kaikilla kahdella kerralla. Tällä kertaa helteessä. Jokimaan mittari kellotti auringolle lukeman 31,0 pilvettömältä taivaalta. 

Reissu oli sovittu iltapäivälle, helteestä huolimatta. Täytyy myöntää, että epäröin ratkaisujani vielä siinä katoksille hevosia purkaessamme. Venda on kuitenkin suorittanut parastaan aina helteillä, joten perustelin asiaa itselleni nesteytyksellä ja hevosen viilennyksellä ennen ja jälkeen suorituksen.


Norja, Suomi, Liettua

Tällä kertaa meillä oli mukana estehevosen lisäksi myös tallimme norjalainen (ex-)ravivahvistus. Ai että on hyvää sparriseuraa hän. Kuumuva tyyppi, joka kuitenkin malttaa vaihdella tahtia sen mukaan, mitä kuski pyytää. Sparrin kanssa ajettiin välillä perättäin, mutta myös paljon rintarinnan. Ja niin me saatiin kelloon lukema 1.40,0. 

Vendan ikäiselle koelähdön vaadittu kilometriaika on 1.45,0, joten jos tätä vauhtia jaksettaisiin painaa jatkossakin, voitaisiin koelähtöä kohta ruveta harkitsemaan. Vaan vaatii vielä fysiikkaa ja kestävyyttä. Kun ei ole pakko niin ei revitä. Ajetaan puuttuvaa kuntoa, varsinkin vauhtikestävyyttä ja koitetaan selvitellä, mistä ajoittainen vinous ja jumit johtuvat. Elokuulle on suunniteltu selän tarkempaa tutkimista ja kokonaisvaltaista terveystarkastusta. Jos niistä saadaan vihreää valoa, hyvä. Jos uutiset vaatii aikaa, sekin on ihan okei. Tavoitteet tuntuvat kaikesta huolimatta olevan lähempänä toteutumistaan, vaikka aikataulu kusahtaisikin jälleen, kuten sillä toisinaan tapana on.

Ihanaa, miten yksi lukema ja treeniseura voi tehdä ihmisen niin hirvittävän iloiseksi. 
Pölyävästä radasta huolimatta kaikki 3 hevosta suoriutuivat helteestä hienosti, kukaan ei oikeastaan edes väsähtänyt. Yksi vaahtosi, mutta kaikki palautuivat nopeasti ja nautiskelivat viileästä suihkusta lenkin jälkeen - jopa se yksi jota viimeksi ei saatu suihkuun ollenkaan. Kotona trailereista purettiin tyytyväisiä tyyppejä. Reissu oli menestys!


Joo, tää on ihan parasta...- J2 kommenttia