Vipsun vaihdevuodet?

Kevään ensimmäisestä hypystä tuli eilen kuluneeksi 16 päivää. Oli ensimmäisen tiineystarkastuksen aika.



Vipsu on ollut viime päivät hieman tavallista rasittavampi. Se on säikkynyt ja epäillyt kaikkea ja ei mitään. Se voi tarkoittaa kahta asiaa. Vipsu on kantava tai Vipsu on tulossa kiimaan. Koska Vipsu on kahdella aikaisemmalla luonnon menetelmäisellä hypyllä tullut laakista kantavaksi, uskalsin salaa olla toiveikas.

Onneksi salailin. Alkiorakkuloita ei ultrassa näkynyt. Se oli myös ultran suorittaneelle eläinlääkärille pieni yllätys, sillä käden upottua yhä syvemmälle kohti kohdetta, kokemuksen syvästä rintaäänestä kumpusi sanat: Hyvältä tuntuu. Tuntumisia ei lasketa. Alkiorakkulat laskettaisiin. Jos niitä olisi. Edes se yksi.

Mutta, kuten tuuriimme kuuluu, ei siinä vielä kaikki. Jos ultrassa ei näkynyt alkioita, siellä pitäisi näkyä merkkejä kohta alkavasta kiimasta. Vaan, kun ei näkynyt. Siinä sitä tilannetta sitten ihmeteltiin. Tilannetta, josta ei oikein kukaan osannut sanoa, mikä se on.




Häviävän pienellä todennäköisyydellä Vipsu on ovuloinut vasta astutusten jälkeen ja alkiorakkulat ilmestyvät näkyviin vasta ensi viikolla. Mutta se todennäköisyys keksittiin vain lohduksi lannistuneelle.

Ehkä tämä oli sellainen alkukesän kiima, joka ei johda ovulaatioon. Ehkä tammalla on ollut liikaa stressiä tai sitten se on turvotuksen lisäksi liian lihava (asioita, jotka eivät viime kesistä ole merkittävästi muuttuneet). Ehkä sieltä olisi ollut tulossa joku demonivarsa kahdella päällä ja kolmella jalalla. En tiedä, mutta olisihan se seuraava kiima saanut jo jotain merkkejä näyttää.

- J

8 kommenttia

  1. Toivottavasti Vipsun kiimat normalisoituu, ettei tarvitse niiden puuttumista stressailla, kun niitä hermoilun stressin aiheita liittyy tähän touhuun muutenkin ihan riittämiin. Meillä on ensi viikolla ohjelmassa Vihrun vieminen oriasemalle, eli meilläkin sitten taas alkaa se hermoiluvaihe. Vihru tuntuu olevan jossain kestokiimassa tällä hetkellä, mutta saa nähdä, mikä tilanne ensi viikolla on. Toivon mukaan kaikki menisi yhtä helposti kuin viime kerralla, eikä sen tarvitsisi koko kesää siellä asemalla viettää.
    Tsemppiä teidän projektiin!

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä astutuksiin! Vipsu ei onneksi ole ensikertalainen, joten eiköhän homma suju :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näinhän sitä luulisi. Toivotaan, että onni jossain kohtaa kääntyy.

      Poista
  3. Tiineehän tuo on, jos ei kiimakuvioita ultrassa näkynyt :) Ens viikolla uudelle tarkille!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna mennään. Ei uskalla toivoa eikä pelätä mitään :D

      Poista
  4. Voihan! Toivottavasti Vipsu nyt olisi salatiine eikä sentään olisi vaihdevuodet iskeneet. Aina välillähän niitä yllärivarsojakin tulee, kun on tyhjäksi ultrattu ollutkin tiine.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Saa nyt nähdä mikä se on. Aika näyttää.

      Poista