Hevoskustannukset maaliskuu 2017


Päästiin maaliskuussa "helpolla", kun oikeen kiristettiin vyötä. Lisäilen näihin nyt nuo tallinkulutkin, tai näiden sankareiden, Vipsun ja Viikarin, osuuden kuluista. Verottajahan vaatii, että kaikista tallin kuluista vähennetään pääluvun mukaisesti omien osuus, käyttivät omat hevoset hyödykettä tai eivät.


Rehut
50,51

Mörkö klinikka
597€
105,50

Vipsu fysioterapia
74€

Kengitys
200€

Reet
200€

Osuus tallikuluista:
Hiekkaa, sähköä, rahoitusta ja nippeleitä
1084€

Yhteensä 2311,01


Meni siis hieman reilu tonni per hevonen. Toisaalta, jos asuttaisiin vieraalla, olisi tallivuokran lisäksi kulut olleet noin puolet tästä. Hevoset omassa pihassa, ihan ilmaista.

Tässä ei nyt sitten ole mukana esimerkiksi kuivike ja heinä. Ne laskut on joko erääntyneet joskus muulloin tai ovat erääntymässä. Kun kuivituskulut jakaa kuukaudelle, on se näillä omilla poneilla sellaisen 30-40 euroa per nassu (puru). Heinään menee Mörköllä n.124 euroa, Vipsulla n.150 euroa kuukaudessa. Sellaista se elämä ostoheinän kanssa on.

Joku terävä voi myös huomata, että jos oman hevosen osuus tallinkuluista on 542 euroa, on jokaisen vieraan osuus saman verran. Sitä välillä miettii, että mikä järki. Missään. Onneksi hiekkalaskuja ei tarvi maksaa ihan joka kuussa.

- J
2 kommenttia

 1. Halpaa tosiaan.. mutta onhan se sen arvoista, että saa itse hoitaa hevoset miten haluaa <3 herätä aamulla juuri niin aikaisin ja illalla käydä tallissa juuri niin myöhään kun haluaa. Osaatko muuten neuvoa, löytyykö netistä noita verottajan ohjeita jotenkin helposti? Mä olen yrittänyt etsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta!

   Netistä ei löydy. Eikä oikein verottajakaan aina ole varma, miten missäkin tapauksessa menetellä. Kannattaa pyytää verottajalta tiedot suoraan ja mielellään vielä ennakkoon, kuten minä hysteriaan taipuvaisena tein. Tosin ne ennakko-ohjeetkin riippuvat vähän sitten virkailijasta. Hevostallit ovat kuulemma sellaista harmaata aluetta, jota ei mikään sääntö ihan suoraan koske. Tai koskee, mutta ei kata kokonaan.

   Omia "suosikkeja" ovat juurikin tuo kulujen vähennyksen suhde sekä poistot. Tuntuu hassulta, että esimerkiksi puutolpan poistoprosentti on 20%. Se on syöty poikki ennenkuin siitä on kaikki tai edes ensimmäinen poisto saatu tehtyä.

   Poista