Viba 15 v


Eilen oli aihetta suurjuhlaan. Vipsulla tuli täyteen 15 vuotta, Vipsun esikoisella 2. Ei vain tuplajuhla vaan jo se tosiasia, että kaikki ovat hengissä ja vaikuttavat voivan hyvin. 

Paitsi, että Vipsun tissit lepattivat tuulessa kuin tyhjät rukkaset. Siinä sitä oli yksi taas hevosensa kanssa ihmeissään.




Käytiin kävelemässä. Meni kivasti. Vipsu ei sinkoillut vaan löntysteli kevään raikkaita tuulia tuoksutellen. Mörkön mielestä tamma oli ihan liian kaukana 'olevinaan orimiehen' vaikutuspiiristä. Tilanne edellytti pierupukkilaukkaa ja lauman paimentamista. Lauman, siis sen yhden puoliverisen prinsessan.

Kun Vipsu pääsi tarhan tuntumaan, alkoi aidan takana armoton paimentaminen. Se siitä rauhasta. Minullehan ei miehet ryttyile, tuumasi Vipsu. Siinä sitten pompittiin, loikittiin ja vertailtiin kuka kulkee komeimmin.

Oli se sitten kävelytyksen vaikutus tai sinkoilun, rukkaset vetäytyivät. Harmittelen nyt, etten ottanut kuvaa ennen lenkkiä. Ero oli niin merkittävä.




Tissien keskinäinen elämä sai aktivoitumaan varsomiskameran kanssa. Asennan toisen tänään, vanhan aktivoin eilen. Puolille öin kyttäsin, päättikö Vipsu tälläkin kertaa synnyttää syntymäpäivänsä kunniaksi. Ei päättänyt. 

Vielä viisi viikkoa. Ainakin toivon niin.

- J

19.4.2015 n. klo 22



4 kommenttia

  1. Isot synttärionnittelut kummallekin synttärisankarille, vaikkakin vähän myöhässä!

    VastaaPoista
  2. Minultakin myöhästyneet onnittelut synttärisankarille! Eiköhän tissitilanne voida laskea normaaliksi niin kauan kuin ne ovat enemmän rukkaset kuin ilmapallot. :)

    VastaaPoista