Zen mestari

Viba selvisi uudesta vuodesta yli odotusten. Raketit paukkuivat kuudesta asti ja hevoset otettiin ennakoivasti talliin. Vipsu keskittyi heiniinsä, muut katselivat ja kuuntelivat ympäröivää välkettä ja meteliä - tyypillistä Vipsua.



Uuden vuoden, pienen pakkasen ja ohuen lumikerroksen kunniaksi otettiin pieni peltotreeni. Vipsu ei oikein viitsinyt edes sinkoilla. Pari hassutteluhyppyä, vinkaisu ja muutama tiukempi laukka-askel. Se riitti.

Tytti hyppäsi alkuveryttelyn jälkeen selkään ja sitten mentiin. Mentiin hallittua, mutta temmokasta, kaunista laukkaa. Vipsun kone kummasti kuumeni, mutta tällä kertaa pidäte nosti päätä hieman, ei koko hevosta.

Laukat nostettiin loivassa mutkassa hieman ylämäkeen. Tällä kaavalla laukka nousee varmasti ja mikä parasta, oikea laukka. Vipsu vaihtoi vasta lopussa - ja vain kerran - ristilaukaksi. Sekin vaihto tapahtui vastalaukasta...Siitä ainokaisesta.

Mahtava fiilis jäi kaikille. Jenny katseli laukkaa kateellisen liikuttuneena ja päätti, että kadonneet lihakset on löydettävä ja äkkiä!

Ei kommentteja