LG Bridle - kuolaimeton vaihtoehto testissä

Emme halua kiusata Vipsua kuolaimilla, joissa rautaa, kumia tai mitään on suussa. Meillä on ollut jos vaikka mitä ratkaisuja kokeilussa ja reaktio on aina sama - hallinnan ja kontrollin menetys.

Ratsastaessa käytämme Hackamorea. Se toimii todella hyvin, mutta sen kanssa saa olla tarkkana. Kuolain ajokäyttöön on nyt hakusessa ja testailua suoritetaan ohjasajolla. Ilman kärryjä toimivat vaihtoehdot testataan lopulta taluttajien kanssa kärryt perässä ja toivotaan parasta.

Ohjasajoimme Vipsua toissa iltana harjoitusriimulla. Se toimi loistavasti. Jopa pysähdykset sujuivat suurempia kiukuttelematta. Tänään testaus vuorossa oli LG Bridle, "kärrynpyöräkuolain". Hankalin hetki oli vermeiden päähän mahduttaminen. Pisimmilläänkin turparemmit olivat hieman liian tiukalla. Aina sama juttu. 




Mitä tulee varsinaiseen suoritukseen kentällä ohjasajossa, voimme todeta, että "kuolain" toimi hyvin. Vipsu kääntyi herkemmin kuin riimulla, mutta pysähtyminen ei ollut yhtä sujuvaa. Hevosen kuitenkin sai seis. Ajatuksena oli testata LGtä ohjasajossa radalla, mutta sitten iski syksy - se ei tullut yllättäen, kuten talvi Etelä-Suomeen - me olimme myöhässä. Näin ollen ratatestaus jäi väliin, mutta rohkenemme kokeilla toisena päivänä paremmalla ajalla.

Mitä kokemuksiimme Kujalassa muuten tulee todettakoon, että teimme lähtemättömän vaikutuksen ennätysajassa. Tietynlainen maine on seurannut meitä kuin vimmainen varjo. Olemme salaa olleet siitä hetkittäin jopa hieman ylpeitä. Mutta nyt emme ole varmoja, yllämmekö maineemme tasalle: Oli naapuri ihmetellyt, että tullaanpa sieltä kovaa ja hämmästynyt sitten, että tulija oli ollut kylmäverinen...No, kun seuraavan kerran kärryille mennään ilman, että suussa on rautaa laisinkaan, riittänee naapureilla ratkaisussamme päiviteltävää.

-J

Ei kommentteja