Vain väsynyt?

Jos oli toissapäiväinen tallireissu lannistavan raskas, niin tänään tallireissu oli senkin edestä onnistunut. Vipsu oli täydellinen. Se odotti, että Mamy pääsi kyytiin. Lähti liikkeelle vasta pyydettäessä ja tallusti rauhallisin askelin ensimmäisen mäen laelle.

Talon isäntä riekkui raivaussahan kanssa portin tuntumassa ja olin jo varma, että kohta mennään. Mutta ei. Vipsu kyllä katsoi, mikä hemmetti siellä pärisee, mutta sivuloikkien sijaan se asteli entistä reippaammin kohti kummajaista. Kohdalla se vähän kyseli, että mitähän tuo meinaa.

Ekalla kerralla yllätyksenä tullut alamäen mahdottomuus oli sekin tiessään tänään. Vipsu pysyi jaloillaan ja minä satulassa. Ei tehnyt edes tiukkaa. Mäessä piti kiemurrella siltä varalta, että puskasta sinkoaa taas mörköjä, mutta pienellä sanallisella ojennuksella Vipsu unohti möröt ja käänsi katseensa kohti kenttää, venytti kaulaansa ja hörisi. Loppumatka kentälle tallustettiin Vipsun mittakaavassa laiskassa tahdissa.



Kylähullu heiluttelee -
Vipsulla oli kaikki hyvin, mutta Mamy näki mörköjä =) 





Kentällä Vipsu oli hetkittäin jopa haluton, huolestuin ohikiitäväksi hetkeksi. Se ravisteli päätänsä jonkin verran ja pärskähteli, muttei mahdottomasti. Kenties helteetkin olivat vieneet virtaa. Otimme pari ravipätkää ja jouduin kannustamaan hevosta pysymään ravissa sen ainaisen ja epätoivoisen hidastamisen asemesta. Kotiinpäinkin käveltiin rauhallisesti.


Masentunut, väsynyt vai kipeä =/
Kun Vipsu on "normaali", hälytyskellot alkaa aina soida..




Jos ei riehuminen huomenna jatku, kaakki tekee kuolemaa! Paniikki on aina pakko saada jostain aikaiseksi.

 - J


2 kommenttia

  1. Pakko panikoida, tuttu tunne... :P Minullakin aina alkavat hälytyskellot kilkattaa, jos poni on kovin kiltti ja rauhallinen. Ainahan sitä voi toivoa, että hepo olisi muuten vaan rauhoittunut? Esim. jos vaikka on tiine ja siksi rauhallinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hevosesta on tullut säikky, arka ja väsynyt..voisihan se kai hormoneistakin johtua. Voikun johtuisikin =/

      Poista