Kohta kuukausi

Tuntuu, että Vendan syntymästä on jo pieni ikuisuus. Toisaalta voi taas kerran kysyä itseltään, mihin kaikki se aika katosi?

Meillä on ollut melkoiset 25 päivää. Minulla vielä siihen se kuukauden valvominen päälle. Ensin ei synnytä millään. Sitten ei meinata löytää tissille millään ja lopulta se onkin äiti, joka sairastuu vakavasti.

Tänään kaikki on hengissä. On taas aihetta juhlaan.
Venda on varsin valloittava persoona. Se ei ole ollenkaan niin vaativa kuin edeltäjänsä Ilpo oli, mutta silti sillä on vahva tahto ja syvään juurtunut ilkikurisuus. Ilkikurisuus yhdistettynä rohkeuteen ja kas, varsa on taas omilla teillään.

Venda karkaa vähintään kahdesti päivässä. Se pysyy hyvin aidoissa, mutta jos erehdyt ottamaan sen laitumelta ilman talutusvälineistöä ja/tai ylimääräisiä käsiä, voit olla varma, ettet näe kuin pienten takakavioiden katoavan kaukaisuuteen. Sama toistuu joka aamu, kun laiska ei jaksa sitoa lasta. Kumma kuvitelma, että pääsee vähemmällä.


Kävin vähän tuolla.

Äitinsä ei onneksi enää stressaile näistä katoamistempuista. Jos varsaa ei ala kuulua takaisin, se huutelee. Vasta jos lapsi ei vastaa, mami hermostuu. Sitäkin sattuu. Ettei lapsi vastaa. Koska saattaa olla vaikka mitä mielenkiintoista eikä vaan kerkeä. Sellaisia ne teini-ikäiset on. Eikun hei, ei tämä taida vielä ihan teini-iässä olla.

Vaikea uskoa, että ikää on vasta vajaa kuukausi. Lapsi laiduntaa varsin sujuvasti ja juo isojen heppojen juomakupista kuten kuka tahansa.
Lapsi on myös kohtalaisen kova puhumaan. Pieni hirnu raikaa Villa Vibassa, kun kuka tahansa eksyy tontille. Pieni on tarkka. Kaiketi pitkät aasikorvat takaavat tarkan kuulon.

Siitä en ole ollenkaan varma, syntyikö meille ravikuningatar vuosimallia 2021. Orin kohdalla olisin ollut kohtalosta varma, mutta tämä tyyppi taitaa loistaa (myös) laatuarvosteluissa. Jalkaa sillä on vaikka mihin mittelöihin.

Päätelmä on johdatusta paitsi jaloista, joista oikeasti en ymmärrä mitään, myös esityksistä luonnon omilla esteillä. Varsa on rohkea, tarkka jaloistaan, sen laukka pyörii ja ponnistuksessa on voimaa. En yhtään ihmettelisi, jos se joskus jonkun kenttäradan suorittaisi.

Ollenkaan en mene asioiden edelle nyt..


Yllä: Venda 25vrk / Alla: Ilpo 34vrk

- J


4 kommenttia