Oikomishoito osa2

Oli taas Vipsun hammaslääkärin aika. Joten suuntasimme karavaanimme kohti Vermoa. Karavaani koostui siis kahdesta kulkuneuvosta, jotka sisälsivät 4 matkustajaa ja kolme hevosta. Matkassa mukana olivat extended family ja extended family horses Netta ja Noel.

Kuten tavallista Vipsu käveli koppiin kuten aina ennenkin, ilman mitään ongelmia. Kun muutkin hevoset saatiin pakattua omaan kulkuneuvoonsa, aloitimme matkan kohti Vermoa. Matka sujui hyvin melkein Vermon porteille asti. Vipsu aloitti viime kilometreillä kärryssä oman elämänsä. Vipsu oli ilmeisesti meinannut kaatua (kyllä Vipsu kaatuu ihan missä vaan) ja se oli aiheuttanut Vipsussa jonkin sorttista hämmennystä. Jouduimme myös pysähtymään matkalla bussipysäkille, kun Vipsu oli avannut trailerin etuoven. Vipsu katseli maisemia ja tuoksutteli ilmaa pää pitkällään.

Perille päästyämme Vipsu ei vielä ollut rauhoittunut. Sivusta seurattuna ja kärryn heilumisesta pääteltynä, olisi voinut olla kyse isommastakin painista. Kärrystä peruutettiin ulos kuitenkin rauhallisesti. Tässä kohtaa pääsimme arvioimaan matkan sekoilun aiheuttamia vahinkoja lähemmin. Toinen takasten kuljetussuojista oli silppuna ja vaahtomuovipalasia pyöri jaloissamme. Tuho oli täydellinen koko suojan pituudelta. Mikään muu ei voinut repiä suojaa kuin Vipsun oma toinen takanen. Arvoitukseksi jää, millaisessa solmussa hevonen on jalkoineen trailerissa tiukkojen seinien välissä ollut. Suojat tekivät kuitenkin tehtävänsä ja jalat olivat ehjät. (Kuva suojista tulossa)

Pienen odottelun jälkeen pääsimmekin Vipsun kanssa tohtorin pakeille. Vipsu rauhoitettiin toimenpidettä varten. Pää nostettiin jalustalle ja suu levitettiin auki. Lääkäri arvioi ensimmäisen oikomishoidon tulokset. Kehitys oli toivotunlaista. Vielä tarvittaisiin kuitenkin ainakin yksi oikomishoitokerta. Tämä informaatio meinasi mennä Villeltä - Vipsun hovihevosmieheltä - täysin ohi hammasporan hajun, savun ja äänen aiheuttamien mielleyhtymien vuoksi, sillä oma hammaslääkärikäynti on lähellä. Onneksi oli Rina tulkkina lääkärin ja Villen välissä.
Kotimatka sujui menomatkaa paremmin. Perillä oltiinkin jo niin hereillä, että saatettiin käydä oman karsinan kautta juomassa vähän vettä ja maistelemassa heinää.

- V

Jennyn lisäys:
Lähtötilanne löytyy viime vuoden lokakuulta http://vipsunblogi.blogspot.fi/2012/10/vermo-vol2.html.
Valitettavasti Mamy ei ollut reissussa mukana, mikä Jennyn mittapuulla mitattuna on anteeksiantamaton katastrofi ja Vipsu varmaan kiukkuili ja kompuroi kostoksi. Tai sitten se vaan on vähän kömpelö...Kiitos kuitenkin kaikille mukana olleille!

Ei kommentteja