Puhetta ponin painosta

Pidän ponia lihavana. Se painaa tällä hetkellä 224kg. Koska ponin painonhallinta on haastavaa ja allekirjoittaneen vastuulla, aiheuttaa se luonnollisesti stressiä, syyllisyyttä ja välillä vähän epätoivoakin.


Tässä kuvassa poni näyttää hieman tukevammalta kuin livenä.

Eilen ponin paino aiheutti suoranaista hämmennystä. Kohdattiin tallin ulkopuolinen ratsastaja ja hänellä sattui olemaan aiheesta sanottavaa. Menin sanattomaksi. Minulle käy harvoin niin, typeräksi osaan kyllä tarvittaessa tekeytyä. Nyt en tekeytynyt, vaikka olinkin hiljaa ja tuijotin hetken tyhjyyteen. En kerta kaikkiaan ollut uskoa korviani. Jollain on jotain hyvää sanottavaa!?

"Onpa sporttinen shettis. Yleensä shettiksillä on kaikilla hirveä pömppömaha. Harvoin näkee sporttimallia." Allekirjoitan pömppömaha-asian, mutta olen täysin hämmentynyt ensimmäisen lauseen sisällöstä. Vaikka myönnettäköön, on päiviä, että poni näyttää tosi hyvältä. Sillä on pitkät jalat ja vatsa vaikuttaa toisinaan napakoituneen. 


Tässä kuvassa poni näyttää ehkä hitusen timmimmältä kuin livenä. Totuus on kaiketi jossain näiden kahden kuvan välillä...

Mielestäni Hippozolin jälkeen turvotus on vähentynyt ja omat harhakuvitelmiksi oletetut havainnot "laihtumisesta" ovat lisääntyneet. Mutta ei sitä jotenkin ole osannut uskoa todeksi. Tulee mietittyä, oliko poni jotenkin sellaisessa asennossa tai katsoinko vaan hyvästä kulmasta ikipinkkien lasien läpi. Tuntuu jopa vähän luvattomalta iloita tilanteesta, kun ponilla selkeästi on paitsi nälkä myös ylimääräisiä kiloja. 

Saako ponin hoikentumisesta iloita tai voiko sitä edes myöntää itselleen? Molemmat tuntuu tosi vaarallisilta eikä vähiten siksi, että elää pelko tuudittautumisesta harhoihin. Toisaalta pelkään, että jatkuva dieetillä olo tekee hallaa sekin. Vaikka dieetti tarkoittaisikin tarkasti laskettua ruokintaa, jossa teoriassa kaikkea on tarpeeksi (mutta ponin ja kenties sen vatsan mielestä ei niinkään). 


Oltas voitu mennä kovempaakin. Oli tylsää. T. Lego

Koska liikuttaminen on nyt kärryjen osalta jäissä, otettiin perähevostelu ohjelmistoon. Pari ei ole parhain mahdollinen, mutta parempi kuin ei mitään. 


- J


Ei kommentteja