Kouluhevonen kärryjen edessä?

Vai olisiko valjakkohevonen vain vääränlaisten kärryjen edessä...

Käytiin viikonloppuna Make Nymanin ohjasajotunnilla. Mentiin tosin taas kärryillä. Tällä kertaa oli Maken vuoro tarttua ohjaksiin. Harva sanoo Vendan ohjaksille kyllä (vielä harvemmille uskaltaa edes tarjota), mutta Make sanoi heti kyllä. Vaikutti jopa hetkittäin ihan iloiselta siellä kyydissä. 

Venda oli kiimastaan huolimatta yllättävän hyvällä tuulella. Jouduttiin hetki venailemaan, että päästiin maneesiin ja vaikka siinä oli pihalla monenlaista muuttujaa, malttoi Venda venailla tosi hyvin. Kun sitten edellinen poistui maneesista, Vendaa pyydettiin pysähtymään, ettei poistuva ota kimmoketta. Tehtiin kompromissi ja stepattiin paikallaan. Venda on kuin Vipsu, liike on myös mielen lääke.
Maneesissa Make hyppäsi heti lähtöön kärryille. Venda oli hetken hämillään, mutta kohta se jo ravaili ja tapaili takaosakäännöksiä. Venda on siitä kiva hevonen, että kun se hoksaa jonkun jutun, se todellakin hoksaa sen. Niinpä se muutaman tapailevan askeleen jälkeen suoritti käännökset kuin niissä ei olisi mitään ihmeellistä. Make totesikin, että jos kouluratsastajat näkisivät nämä käännökset, he olisivat kateellisia. Vähän olin minäkin. En tosin tiedä kenelle...tai edes miksi.

Onkohan nyt siis niin, että tuo hevonen, jota ei juuri ole ratsastettu, onkin ihan täysin pätevä kouluratsu? Että jos vaan kerran kokeilee ja näyttää vaikka videoita niin hommat sujuu kuin sarjakuvissa? ★ KaBoOm 
Tässä reissussa taas korostui se, miten hyvä tyyppi tuo hevonen kaikkinensa kuitenkin on. Samassa paketissa on tuli ja sen sammuttava vesi. Menomatkalla jalkoihin ryntäili vieraita koiria, ne oli ihan ok. Vastaan tuli auto, se oli ok. Piti olla paikallaan, että joku muu ei skitsonnut. Sekin oli ihan ok. Piti suorittaa jotain, mitä ei ole aiemmin edes kokeiltu. Se oli ok. Paluu matkalla kohdattiin ihminen. Kehtasi seisoa talonsa pihalla. Piti pysähtyä ja hämmästellä, mutta vain noin sekunti ja sitten mentiin taas. Ehkä Venda ajatteli, ettei ole kohteliasta tervehtimättä kulkea... Kaikki siis käy, paitsi naamakarvojen ajelu ja keskellä pesukarsinaa seisoskelu.


- J

Ei kommentteja