Pääsiäisen päiväkävelyllä vetopaniikkipäätös

Pääsiäinen oli melkoinen paskaralli. Kelit ovat sen verran lämpimät, että talven tuotoksia paljastuu nyt hirmuista vauhtia. Valitettavasti pohjat on pääosin märkiä ja siivoukset jouduttiin hoitamaan käsipelillä, mutta tulipahan jumpattua. 

Paskarallin lomassa ponilla kävi kiropraktikko. Ongelmia löytyi sekä niskasta että oikealta nälkäkuopan ympäristöstä. Jälkimmäinen voi viitata myös vatsan ongelmiin... Olen lähes vakuuttunut, että jotain siellä pikku masussa on, mutten toisaalta ole enää toiveikas lääkekuurin tehon suhteen. Ehkä se oli kuitenkin kipulääke, mikä ponia aiemmin piristi. Niin tai näin, poni nautti hoidosta silminnähden. 

Ponilla oli oikeastaan ihan ok fiilis läpi pääsiäisen. Paitsi tänään. Aamulla karsinassa oli heinää, ei paljon mutta liikaa ollakseen normaali tilanne. Toinen sierain vuoti valkoista räkää. Poni kuitenkin söi hyvällä halulla pitkin päivää ja vaikutti energiseltä. Lämpö oli normaali. Huoli, se on silti suuri. Päiväkävelyn jälkeen molemmissa sieraimissa oli havaittavissa valkoista räkää, vaikka räkää ei juuri päivän mittaan muutoin erittynyt. Vendakin yskähteli epätyypillisesti. Kauhulla odotan mitä seuraavaksi. 

Päiväkävely suoritettiin perähevosena. Sekin meni kivasti, kunnes ensin Venda sai jonkun ohikiitävän hepulin ja poni pääsi irti vain odottaakseen, että seuraavalla kierroksella se napataan niiltä sijoiltaan mukaan. Poni veti vielä lenkin lopuksi yhdet vetopaniikit säikähtäessään kärryn pyörän alla rikki räsähtävää polannetta sillä seurauksella, että kuskilla venähti käsi ja venda kokeili istumista kärryjen edessä. No, ainakin Vendalla toimii jarrut. Tilanteesta selvittiin varsin hyvin, Venda ei sanonut mitään ja poni palautui säikähdyksestään todella nopeasti.

Lenkin jälkeen poni joi ja söi jälleen hyvällä halulla. Nyt toivotaan, että räkäasia ei eskaloidu ja pääsisimme pikku hiljaa yli asioista, jotka meitä pelottavat. 


- J

Ei kommentteja