3.9.2011 Viba tuli taloon

Aamulla startattiin farmari Volvolla trailerin hakuun. Eihän siitä mitään tullut. Volvo hyytyi tyhjä kärry perässä joka mutkassa. Napattiin matkaseuraa matkalta kyytiin ja käytiin vaihtamassa Volvo Transittiin. Viisas veto. Siitä eteenpäin matka sujui mitä parhaiten.

Henkisenä tukena matkassa oli mukana Tytti (joka avustaa Vipsun koulutuksessa) sekä Riikka (jonka talliin Vipsu oli muuttamassa) ja Tiina. Tytöt suorittivat pikaisen koeratsastuksen, katsoivat Vipsun jalkoja ja antoivat siunauksensa.

Kuten kokeneen ravurin kuuluukin, Vipsu asteli kärryyn rauhallisesti. Matkaa oli muutama sata kilometriä ajettavana, joten hevosen rauhallinen ja järkevä käytös oli tervetullut lisä hieman kokemattomampaan kuljettaja/kuljetus kokoonpanoon.

Tunnelmaa keventääkseen Vipsu esitti vesishown Ylöjärven Shellillä. Hevonen oli mielestään vitsikäs, kokoonpano märkä. Välikevennyksen jälkeen oli vielä jonkin matkaa jäljellä ja ilta pimeni.

Saavuimme uuden kodin nurkille pilkkopimeässä, väsyneinä ja täynnä toisiamme. Vipsu oli ulostettava kärrystä jo hyvissä ajoin ennen tallia, sillä mäki, joka tallille vie oli kärryille ja niiden sisällä matkustavalle hevoselle liian jyrkkä. Jälleen kerran uusi perheenjäsenemme osoitti kypsää ja kokenutta käytöstä pysyen täysin rauhallisena uudessa ja pimeässä ympäristössä.

Kun pääsimme uuteen tarhaan, Vipsua alkoi ujostuttaa. Naapuri tarhassa tallusteli uusia kavereita ja kaikki oli niin vierasta. Tovin nurkan takaa kurkkimisen jälkeen Vipsu rohkaistui ja aloitti tutustumisen uusiin ympyröihin.

Kokoonpano jatkoi matkaa, sillä kärry piti vielä palauttaa ja väsykin oli. Mutta siitä se riemu sitten repesi. Eihän sen helvetin kärryn siltaa/takaluukkua saatu kiinni. Sitä väännettiin ja käännettiin, huudettiin ja melkein itkettiin. Mutta ei ole mitään, mitä väkivalta ja vittuilu ei tässä maailmassa parantaisi - tarpeeksi sekoamista ja voilá, luukku saatiin remmottua kiinni. Kello oli ties mitä ja kaikilla uloke otsassa, mutta oli se silti sen arvoista - se tiedettiin jo tuossa kohtaa...

Vipsu oli kotona!

-J

Ei kommentteja