Klippaus

Aikaisemman sekoilun (toinen ratsukko) seurauksena ohjelmistossa oli tällä kertaa pelkästään klippaus. Viba on kova hikoamaan eikä paksu ja tiheä talviturkki asiaa helpota. Pienestä vastustelusta ja keskustelusta huolimatta Jenny on klipannut Vipsua pikku hiljaa. Tänään vuorossa olivat kyljet.

Klippaus on taas niitä juttuja, jotka antavat hevosille tekosyyn sinkoilla. Klippauskone pitää meteliä ja tuntuu oudolta ihoa vasten...mutta Viba ei välitä klippaamisesta sen enempää kuin mistään muustakaan. Jälleen kerran parasta ja ainoa mikä kiinnostaa on 3 kiloa porkkanoita, jotka se tietää saavansa palkkioksi =)

Koska Viba on luonteeltaan niin loputtoman kiltti ja rauhallinen myös Tytti ja Riikka pääsivät Jennyn opastuksella kokeilemaan, miltä klippauskone kädessä tuntuu.

Klipatut lavat ja kankku ♥

Vipsun työskentely on nyt helpompaa, koska hikoilun sijaan pystyy keskittymään muuhunkin. Ajatteleppa itse vetää vaikkapa säbäpeli toppahaalarissa.

Lisäksi klippauksessa on se etu, että hiki kuivuu rasituksen jälkeen nopeammin. Viballa on yleensä mennyt kolme loimea liikutuksen jälkeen, nyt toivottavasti päästään yhdellä. Tämä vähentää aikaa, jonka hevonen joutuu seisomaan tallissa odottaen kuivamista. Tässäkin kohtaa on varmasti helppo ymmärtää, että rasituksen ja hikoamisen jälkeen paikallaan olo on pahinta, mitä lihaksille voi tehdä.

Toivotaan, että klippaaminen ajaa asiansa ja kaikilla on jatkossa helpompaa. Toisaalta voi sanoa, että onneksi on lauha sää..kovat pakkaset vaatisivat ulkona tehokkaan loimitukset, sillä klipattu hevonen tarvii lämmikettä...

-J

Ei kommentteja