Kuntoutusta, hevospilatesta, kutsu miksi vaan..

Vipsulla on paha selkävaiva. Vaiva vaatii päivittäistä huomiointia. Mitä voi tehdä ja mitä ei. Ja mitä sitten kannattaa tehdä..Nykyisin vaihtoehtoja ja hoitomuotoja on jo enemmän saatavilla. Harrastehevosiakin hierotaan, fysioterapiaa ja osteopatiaa on tarjolla. Tietyt harjoitukset ratsastaessa tekee hyvää, toiset parempaa.

Tässä pari vanhaa hyvää puomiharjoitusta, jotka paitsi muistuttavat jaloista, vahvistavat. Nämä harjoitukset ovat olleet olemassa maailman sivun, jo kauan ennenkuin niitä kutsuttiin hienolla nimellä. Mutta onhan kivempi tehdä jotain, millä on hieno nimi kuin jotakin mikä on vain suomeksi..Vähän sama juttu kuin nykypäivän tittelit. Onnea vaan jos haluat ruveta atk-tukihenkilöksi, sihteeriksi tai talousjohtajaksi. "Enivei", alla kuvissa meidän versio ja linkissä hevospilatesversio videona.

Tämä harjoitus sopii Vipsulle hyvin. Se palvelee kuntouttavaa tarkoitusta, mutta muistuttaa Vipsua myös alati kateissa olevista omista jaloista. Lisäksi Vipsu tuntuu tykkäävän tästä harjoituksesta. Ennen kuin puomeja lähdetään ylittämään, Vipsun annetaan tutustua niihin rauhassa samalla, kun kyhäelmää rakennetaan. Tässä harjoituksessa puomit ovat melko lähellä toisiaan. Herkästi hyppäävän hevosen kanssa kannattaa mennä maltilla, jottei tule harpattua kerralla yli kaikista.

Kun nämä kolme puomia ylitetään sujuvasti lisätään puomeja pikku hiljaa. Kuvan harjoituksessa on 3 puomia. Neljäs puomi olisi päinvastoin kuin toinen. Eli kuvaajan puoleinen puomin pää olisi korotettuna. Viides puomi makaisi maassa. Seuraava puomi olisi, kuten puomi numero kaksi.

Videossa puomin pää ei ole kovin korkealla. Vipsu on niin laiska nostelemaan jalkojaan, että puomin kohottaminen hieman korkeammalle saa sen keskittymään ja tekemään harjoituksen kunnolla.


http://www.youtube.com/watch?v=RyEeJLGtJ04

Ympyrällä puomeja..pienellä ympyrällä. Ei ollenkaan Vipsun juttu. Kokeillaan sitä silti välillä. Ympyrällä tehtävissä harjoituksissa on hyvä muistaa, että tehdään myös toiseen suuntaan. Edellisestä riisuttu versio on ottaa toinen ylitettävä puomi pois. Kun homma sujuu yhdellä puomilla käynnissä, seuraava askel on siirtyä rauhalliseen raviin.


Seuraavalla kerralla mukaan otetaan Slalomharjoitus, jossa puomit ovat pitkittäin. Harjoitus vaatii jo hieman enemmän keskittymistä.

Kaikki rohkeasti touhuamaan puomien kanssa. Vinkkejä on kirjallisuus ja netti pullollaan ;) 

Ei kommentteja